Internationella samfundet, särskilt Kina, måste investera mer i det afrikanska jordbruket och hälsa

En torka och "säkerhet kris som ett resultat av politiska konflikter, inbördeskrig och anarki" i Somalia bär skulden för den hungersnöd nyligen förklarat av FN, men "[d] en internationella samfundet är också att skylla för att reagera för långsamt och försummar sitt ansvar i detta förebyggas katastrof ", en Lancet redaktionella säger. "USA, Europa och andra rika donatorer väntat till bilder på svältande barn och desperata kvinnor som gjorde kvällsnyheterna att lämna över pengar. Kinas, Afrikas näst största handelspartner efter USA, bara sa att det skulle betala" särskild uppmärksamhet "till katastrof, och bara lovade en blygsam $ 14.000.000 av livsmedelsbistånd den 5 augusti, efter USA: s minoritet ledare, Nancy Pelosi, uppmanade landet att göra mer, "det redaktionella stater.

"Mer och mer långsiktiga investeringar i jordbruk och hälsa i Afrika behövs vid sidan av en kollektiv globalt svar. Särskilt Kina, som upplevde en av de största hungersnöd av 20-talet och ännu har utnyttjat sju procent av jordens åkermark för att föda 20 procent av befolkningen, borde vara mer av en ledare här och visa att de har ett intresse i välfärden för Afrikas folk. En sådan humanitär katastrof får aldrig tillåtas hända igen ", den redaktionella avslutar (8 / 13).


    http://www.kaiserhealthnews.org Den här artikeln trycktes från kaiserhealthnews.org med tillstånd från Henry J. Kaiser Family Foundation. Kaiser Hälsa Nyheter, en redaktionellt oberoende nyhetstjänst, är ett program av Kaiser Family Foundation, en nonpartisan hälso-och sjukvårdspolitiska forskningsorganisation anslutet till Kaiser Permanente.

    Advertisement