Dog fekalt material kan utgöra den dominerande källan till luftburna bakterier

Bakterier från fekalt material - i synnerhet hund fekalt material - kan utgöra den dominerande källan till luftburna bakterier i Clevelands och Detroits vintertid luften, säger en ny University of Colorado Boulder studie.

CU-Boulder studie visade att av de fyra Midwestern städer i experimentet, hade två städer betydande mängder av fekal bakterier i atmosfären - med hund avföring är den mest sannolika källan.

"Vi fann oväntat hög bakteriell mångfald i alla våra prover, men till vår förvåning luftburna bakterier samhällen i Detroit och Cleveland mest liknade dessa samhällen som finns i hundbajs", säger huvudförfattaren Robert Bowers, doktorand i CU-Boulder ekologi och evolutionsbiologi avdelning och CU-huvudkontor Kooperativa institutet för forskning i miljövetenskap, eller CIRES. "Detta tyder på att hundbajs kan vara en potentiell källa till bakterier i luften på dessa ställen."

Studien var offentliggöras i juli 29 i Applied and Environmental Microbiology. Medförfattare på studier inkluderade Noa Fierer, biträdande professor i CU-Boulder ekologi och evolutionsbiologi avdelning och en CIRES karl, Rob Knight, docent i CU-Boulder kemi och biokemi avdelning, Amy Sullivan och Jeff Collett Jr av Colorado State University, och Elizabeth Costello av Stanford University School of Medicine.

Forskarna visste redan att bakterierna finns i atmosfären och att dessa bakterier kan ha skadliga effekter på människors hälsa, utlöser allergisk astma och säsongsbunden allergi, säger Fierer. Men det är först på senare år som forskare har insett att det finns en otrolig mångfald av bacteriaresiding i luften, sade han.

"Det finns en verklig kunskapslucka", säger Fierer. "Vi är bara börjat inse detta outforskade mikrobiell mångfald i luften - en plats där du inte precis förvänta sig mikrober att vara levande."

För att få ytterligare förståelse för just vad mikrober cirkulerar i urbana miljöer, analyserade gruppen den lokala atmosfären i sommar och vinter på fyra platser i de stora sjöarna i USA Tre av de platser - Chicago, Cleveland och Detroit - är större städer med en befolkning på mer än 2 miljoner, och en plats, är Mayville, Wisconsin, en liten stad med en befolkning på mindre än 6000.

Teamet använde nästan 100 luftprover som samlats in som en del av en tidigare studie från Colorado State University. CSU experiment undersökte effekterna av förbränning av biomassa och engagerade studera effekterna av bostäder vedeldning och föreskrivna bränder på luftburna fina partikelhalten i mellanvästern USA.

"Vad vi har tittat på är de siffror och de typer av bakterier i atmosfären," Fierer sagt. "Vi andas in bakterier varje minut vi är ute, och några av dessa buggar kan som kan påverka hälsan."

Forskarna analyserade bakteriernas DNA i de insamlade luftprover och jämförde bakterierna fann de mot en databas av bakterier från kända källor som löv ytor, jord och människa, ko och avföring hund. De upptäckte att den bakteriella samhällen i luften var förvånansvärt olika och också att, i två av de fyra platser, var hunden avföring större än väntat källa till bakterier i atmosfären på vintern.

På sommaren luftburna bakterier kommer från många källor, inklusive jord, damm, leafsurfaces, sjöar och hav, säger Bowers. Men på vintern, som löv sjunker och snön täcker marken, det inflytande som dessa miljöer har som källor också går ner. Det är under denna säsong som den luftburna samhällen verkade vara mer präglade av hund avföring än den andra källor testades i försöket, sade han.

"Så gott vi kan berätta, hund avföring är den enda förklaring till dessa resultat," Fierer sagt. "Men vi behöver göra mer forskning."

Teamet planerar att undersöka den bakteriella samhällen i andra städer och att bygga en kontinental skala atlas av luftburna bakterier samhällen, sade Fierer. "Vi vet inte om de mönster vi såg i dessa områden är unika för de städer", sa han. "Har San Francisco har samma bakterier som New York? Ingen vet än så länge."

Fierer anser att det är viktigt att fastställa de typer av bakterier i luften, hur dessa bakterier variera beroende på plats och säsong, och varifrån de kommer from.With denna information kan forskarna sedan undersöka eventuella effekter på människors hälsa, sade han.

"Vi behöver mycket bättre information om vilka källor av bakterier som vi andas in varje gång vi går ut", Fierer sagt.

Källa: University of Colorado i Boulder

Advertisement