Religiös ledare bör komma tillsammans att se till tar fram till NTD-mediciner för den mest fattiga världen

Mest av världens försummade tropiska sjukdomar uppstår bland befolkningar, som klibbar till Islam, Katolicismen eller Hinduism, en observation som ”har råd med ett tillfälle att upprätta ett unikt interfaith förar dialog bland religiös ledare” som leder till den globala handlingen, Peter Hotez, presidenten av Sabin det Vaccineraa Institutet, och Serap Aksoy, en professor på Yalen Skolar av Allmän hälsa, skriver i en PLoS redaktörs- Försummade Tropiska (NTD) Sjukdomar. De ger statistik av NTD-infektioner bland olika befolkningar som bor i länder som domineras av specifika religiösa anslutningar och skriver, ”Dessa kickprevalence NTDs inte endast för att ha ett förödande vård- att få effekt på dessa befolkningar, men… föreställer de också ha som huvudämne resonerar därför sådan befolkningar inte kan flyktarmod.”,

Författarna noterar kosta-effektiviteten av program som använder samlas drogadministrationen (MDA) och mång--drog terapi som (MDT) avslutar, ”Givet, att NTDsen fångar sådan befolkningar och faiths i ett ondskefullt cyklar av armod och förtvivlan, och extremt - lowen kostar av MDA- och MDT-ingripanden, bör religiös ledare kommas med tillsammans för att identifiera som är finansiellt, och annan mekanism för att se till det mest fattiga folket får tillträde till nödvändiga mediciner för NTDs. … Religion-anslöt det globala toppmötet för A av religiös ledare, academicians på ha som huvudämne universitetar, och statschefar av [låga och mellersta inkomstländer] som skulle, föreställer en viktig första steg in mot dessa mål” (12/20).


http://www.kaiserhealthnews.orgDenna artikel trycktes om från kaiserhealthnews.org med tillåtelse från det Henry J. Kaiser Familj Fundamentet. Kaiser är Vård- Nyheterna, en editorially oberoende nyhetstjänst, ett program av det Kaiser FamiljFundamentet, en nonpartisan organisation för sjukvårdpolitikforskning som är unaffiliated med Kaiser Permanente.

Advertisement