Effektiv behandling för Intravenös immun globulin för GBS, CIDP

Intravenös immun globulin (IVIg) är effektiva oordningar för en behandling med säkerhet av nerven och musklerna, det inklusive Guillain-Barré syndromet (GBS) och en bilda av neuropathy kallad kronisk upphetsa demyelinating polyneuropathy (CIDP), enligt en anvisning som utfärdas av AmerikanAkademin av Neurology. Anvisningen publiceras i Mars 27, 2012, tryck utfärdar av Neurology®, läkarundersökningen förar journal över av AmerikanAkademin av Neurology.

IVIg är en typ av immunotherapy som slåss den missriktade immunförsvaret. Den är inte väl som exakt förstås hur IVIg fungerar, men den reglerar troligen en overactive immunförsvar. Immun globulin är ett protein i människoblod som anknyter sig troligen med antikroppar eller andra vikter som riktas på nerven.

Enligt anvisningen som är stark bevisa visar det IVIg effektivt festGuillain-Barré syndrom, en sällsynt oordning, som huvuddelens immunförsvar anfaller i kringutrustningnervsystemet och att orsaka tingling, och svagheten i beväpnar och lägger benen på ryggen. Bevisa visar att IVIg arbeten såväl som behandlingen kallade plasmautbyte till fest GBS.

Starkt bevisa visar också att långsiktigt bruk av IVIg kan hjälpa fest CIDP, som är de kroniska motstyckena av GBS och kan påverka nerver i beväpnar och lägger benen på ryggen och andra delar av förkroppsliga.

”Är Allvarliga biverkningar sällsynta med IVIg, men det finns en riskera av njurefel, och en villkora, som orsakar blod för att vara mer rimlig för att bilda koaguleringar,”, sade den bly- författare Huned S. Patwa, MD för anvisningen, av den Yale Universitetar och Vårdsystemet för VA Connecticut i Västra Tillflyktsort och en medlem av AmerikanAkademin av Neurology. ”Är Det viktigt att fungera med ditt manipulerar, när avgöra huruvida att använda IVIg för en neuromuscular oordning.”,

Anvisningen grundar också att IVIg är effektiv i portion till fest dämpar till strängt bildar av myastheniagravis och ett sällsyntt villkorar bekant som multifocal motorisk neuropathy. Den kan också vara hjälpsam, i behandling av neuromuscular oordningar som är bekant som nonresponsive dermatomyositis och Lambert-Eaton det myasthenic syndromet.

Källa: AmerikanAkademi av Neurology

Advertisement