IMS stöttar ny vägledning på glucocorticoid bruk

Glucocorticoids - en typ av det steroid- hormonet - används brett i ett nummer av medicinska oordningar. Över hela världen beräknas det att nästan 5% av postmenopausal kvinnor tar glucocorticoids. Såväl som att ha närmare detalj gynnar, Glucocorticoids har biverkningar. En av de potentiellt viktigast är att glucocorticoid bruk är tillhörande med benförlust, som är mest for i de första 3-6 månaderna av behandling som potentiellt är ledande till allvarlig komplikationer och osteoporosis i många postmenopausal kvinnor.

LandskampOsteoporosisFundamentet, tillsammans med EuropéSamhället för Calcified Silkespappret, lanserade ny vägledning på glucocorticoid bruk på EuropéKongressen på Osteoporosis och Osteoarthritisen (som ägde rum i Bordeaux från Mars 21 - 24, 2012). Givet den speciala relevansen till postmenopausal kvinnor, är LandskampKlimakterium (IMS)Samhället understödja publikationen av vägledningen.

Dr Tobie de Villiers, Presidenten av LandskampKlimakteriumSamhället som (IMS) kommenteras, ”Benförlust, är ett bekymmer för alla kvinnor runt om åldern av klimakterium och speciellt för den nästan 5%en av postmenopausal kvinnor över hela världen vem tar muntlig glucocorticoid terapi. IMSEN uppmuntrar kvinnor att vara medvetna av denna potentiellt farliga biverkning av terapi, och att diskutera vilka försiktigheter kan tas med deras, manipulerar.”,

Fortsätta, sade Dr de Villiers ”Ovariesstoppet producera estrogen runt om tiden av klimakteriumet som är menande att kvinnor finner att riskera av benförlust- och osteoporosisförhöjningar. Detta är redan svårt för att många kvinnor ska att klara av med, så vi behöver att vara speciellt försiktiga som medicinerna, som kvinnor tar för annan, villkorar inte gör faktiskt skadakvinna ben. Glucocorticoids är viktiga och värdesakmediciner, men gillar alla mediciner som de har biverkningar, och deras bruk måste skräddarsy och övervakas. Kvinnor speciellt kvinnor efter deras klimakterium, behov att vara medvetnare av möjligheten av denna allvarliga biverkning. Dessa anvisningar siktas på att låta medborgareorganisationar framkalla effektiva system för att använda glucocorticoids effektivt”.

Källa: http://www.springerlink.com/content/w8l5p62h18602122/fulltext.pdf

Advertisement