Endorectal MRI hjälp bedömer valbarhet av manar med prostatacancer för aktivbevakning

Att avskärma för PSA har resulterat i förbättrad prostatacanceröverlevnad, men hög frekvens av bekymmer för diagnos- och behandlingbiverkninglönelyft om overtreatment. I sökanden som förhindrar overtreatment, ”har aktivbevakningen”, dykt upp som ett sannolikt alternativ som uppmuntras för manar vars tumors inte kan behöva omgående behandling och kan aldrig fortskrida till allvarligare sjuka. Anslå kriterier för att välja tålmodig för aktivbevakning debatteras fortlöpande. En grupp av utredare från Minnes- Sloan-Kettering Cancer Centrerar i den New York rapporten som tillfoga endorectal magnetisk resonans som avbildar (MRI) till den initiala kliniska utvärderingen av manar med clinically låg prostatacancer, riskera hjälp bedömer valbarhet för aktivbevakning. Deras resultat publiceras i Föra Journal över av Urology.

”Bland tålmodig som diagnostiseras initialt med clinically - riskera prostatacancer, de med tumors som visualiseras på inte klart MRI, var markant mer rimlig att visa low - riskera low, särdrag, då en confirmatory biopsi utfördes, stundtålmodig med tumors som visualiseras klart på MRI, var markant mer rimlig att ha deras sjukdomstatus att förbättras på confirmatory biopsi,” något att säga leder utredaren Hebert Alberto Vargas, MD, Avdelning av Radiologi, Minnes- Sloan-Kettering Cancer Centrerar.

Forskare utvärderade 388 tålmodig, som hade en initial prostatabiopsi att utföras mellan 1999 och 2010, hade en Gleason ställning (mäter prostatacanceraggressiveness), av 6 eller mindre och hade en biopsi som bekräftar bedömningen inom 6 månader av den initiala diagnosen. En endorectal MRI var utförda sammanlagt tålmodig mellan de initiala och confirmatory biopsierna.

MRI-studier tolkades av tre radiologists med olikt jämnar av erfar. En var gemenskapen utbildad radiologist som hade läst endast omkring 50 undersökningar för prostata MRI för studien (avläsare 1). Understödja var en kamrat med hängiven utbildning i att avbilda för prostata vem hade läst ungefärligt 500 undersökningar för prostata MRI (avläsare 2). Thirden var gemenskapen utbildad radiologist som hade tolkat över 5.000 undersökningar för prostata MRI (avläsare 3). De varje tilldelade en ställning av 1 till 5 för närvaroen av tumoren på MRI, med 1 som bestämt är ingen tumor, och 5 som bestämt är tumoren.

På confirmatory biopsi förbättrades Gleason ställningar i 79 (20%) fall. Tålmodig med högre MRI-ställningar var mer rimlig att ha sjukdomen som förbättrades på confirmatory biopsi. En MRI-ställning av 2 eller mindre var högt tillhörande med low - riskera särdrag på confirmatory biopsi. Överenskommelse på MRI-ställningar var verklig mellan avläsare 2 och 3, men endast mässan mellan avläsare 1 och avläsare 2 och 3. ”Föreslår Dessa resultat, att MRI av prostatan, om läst av radiologists med anslår utbildning och erfar, kunde hjälpa att bestämma aktivbevakningvalbarhet och att obviate behovet för confirmatory biopsi i väsentlighet numrerar av tålmodig,” noterar Dr. Vargas.

Aktivbevakningen låter tålmodig med low graderar tumors undviker negationbiverkningar av problem för dysfunction och för blåsan för prostatacancerbehandling inklusive erectile. Framgången av aktivbevakningen relies i första hand på det exakta IDet av tålmodig med low - riskera den osannolika sjukdomen för att ha sjukdomfortgång. ”Föreslår faktumet, som klar tumorvisualization på MRI var predictive av förbättring på confirmatory prostatabiopsi, att prostatan MRI kan bidra till komplex som är processaa av att bedöma tålmodig valbarhet för aktivbevakning,” Dr. Vargas avslutar.

I en ledare i samma utfärda av Föra Journal över, Guillaume Ploussard, MD, PhD, av CHUEN St Louis, APHP, Paris, Frankrike, noterar ”Det primärt utfärdar är att förminska numrera av kliniska inbrott som urologen och den tålmodig vänder mot läget av en ökande PSA och en osäker diagnos. MRI-styrkahjälp som begränsar riskera av biopsi under att gradera. I fall av det normala signalera i den hela körteln, uppmuntras den tålmodiga styrkan, och beträffande-biopsi försenas. I fall av en misstänksam nodul skulle beträffande-biopsi är bättre befogat, och biopsi kärnar ur kunde uppsätta som mål närmare detalj zonplanerar.”,

Källa: Minnes- Sloan-Kettering Cancer Centrerar