Den Intravenösa avkoken av HDL-cholesterol kunde förminska riskerar av följande hjärtinfarkt

En intravenös avkok av bra cholesterol kunde förminska riskera av en följande hjärtinfarkt, forskare som anmäldes på AmerikanHjärtaAnslutning Vetenskapliga Perioder 2012.

I ett litet noterade tidig sortstudien, forskare att en intravenös avkok av det högsta proteinet i kick - täthetlipoproteinen (HDL eller ”bra” cholesterol) verkar snabbt för att öka huvuddelens kapacitet till flyttningcholesterol ut ur platta-stoppade till artärer,

I dagarna och veckorna efter en hjärtinfarkt eller en bröstkorg smärta, tålmodig är på kicken - riskera av en annan attack. Standarda hjärtinfarktläkarbehandlingar, liksom huvudvärkstabletten och anti-platelet droger, förhindrar att klumpa ihop men hjälper inte att avlägsna det bakomliggande orsakar - cholesterol som har byggt upp i artärplatta.

Andra HDL-droger, liksom niacin och fibrates, som anfaller det bakomliggande, orsakar, gradvist lönelyften HDL och kan förhindra hjärtinfarkter år efter starten av terapi. Studien gäller CSL112, en infusible och naturlig människautformning av Apolipoprotein A-1 (ApoA-1), det nyckel- proteinet i HDL-partiklar som transporterar cholesterol från artärer och andra silkespapper in i levern för förfogande.

”I en ström mång--centrera studien, administreras ska CSL112, som en kort serie av veckoinitierade DROPPavköcker kort efter en hjärtinfarkt eller ensläkt bröstkorg smärtar,” sade Andreas Gille, M.D., Ph.D., leder författare av studien och Huvudet av Klinisk och Translational VetenskapsStrategi på CSL som Begränsas i Parkville, Australien. ”Är Vårt syfte att tilltala ett viktigt mellanrum i akut koronar syndromledning vid förminskande kicken - riskera av recurrent händelser för tidig sort.”,

Utstuderade markörer för Forskare av cholesterolrörelse som svar på en singelavkok av CSL112 på doser som spänner från 5 till 135 mg/kg i 57 sunda volontärer.

Jämfört med en placeboavkok, grundar de:

  • Cholesterolextraktion från cellro omgående (upp till 270 procent från grundlinje).
  • PreBeta1-HDL en subfraction av HDL som är involverad i cholesteroleliminering, ökande dramatiskt (upp till 3.600 procent från grundlinje).

”Total-, CSL112 som uppförs som väl eller, förbättra, än vi förväntade, och alla ändringar är jämna med den önskade höjden i omvänd cholesteroltransportaktivitet,”, sade Gille. ”Observerade Vi inte att några unfavorable ändringar i lipoproteinen eller ”dåligan” cholesterol-släkta biomarkers för låg täthet testade.”, Säkerheten och uppförandet av CSL112 i tålmodig med den stabila hjärtsjukdomen utvärderas i ettcentrera försök.

Källa: AmerikanHjärtaAnslutning

Advertisement