Att Jämföra som är kirurgiskt, att närma sig i nephrectomytålmodig

Vid Sally Robertson, medwireNewsReporter

De retroperitoneal att närma sig till den laparoscopic nephrectomyen kan ge ett passande alternativ till det transperitoneal att närma sig för tålmodig, showrön från en litteratur granskar.

Tålmodig, som genomgick den retroperitoneal laparoscopic radikala nephrectomyen, (RLRN) hade en kortare tid till renal kärl- att kontrollera och en lägre total- komplikation klassar än de som genomgick transperitoneal LRN (TLRN). I tillägg hade tålmodig, som genomgick, den partiska nephrectomyen för RL (RLPN) en kortare fungeringstid och en kortare längd av staget i sjukhus än TLPN-tålmodig.

I deras analys av 18 studier att närma sig att jämföra tvåna, Zi Yin (den Sun Yat-sen Universitetar, Guangzhou, Kina), och fann kollegor, som tajmar till den renal artären kontrollerar var viktiga 69 noterar longer med TLRN än i RLRN, stundtid till den renal åder kontrollerar var 54 noterar longer.

”Att närma sig de transperitoneal kräver betydlig mobilization att ta fram det renal heliumet, eftersom de retroperitoneal att närma sig ger riktar, och foren tar fram till det renal heliumet,” dem förklarar i BJU-Landskamp.

Fungerande tid med RLPN var 49 noterar också kortare än med TLPN, och RLPN-tålmodig spenderade 1 dag mindre i sjukhus än TLPN-tålmodig.

Dessutom klassar den total- komplikationen var markant lägre i RLRN än TLRN-tålmodig, som var den intraoperative komplikationen klassar, på respektive oddsförhållanden av 2,12 och 2,17.

”Kan Dessa rön inte stötta en fordra att RLRN är säkrare än TLRN, som tilldelningen till behandlinggrupper var på omdömet av den deltagande i läkaren i mest studier, med TLRN använde oftare i invecklade fall,” laget pekar ut. ”Bara vår analys indikerar att RLRN är åtminstone som kassaskåp som TLRN.”,

”I lämpligt utvalda tålmodig, speciellt tålmodig med posteriorly lokaliserade renal tumör, att närma sig de retroperitoneal kan vara snabbare, och lika att närma sig kassaskåpet som jämförs med det transperitoneal,” avslutar forskarna.

Licensed from medwireNews with permission from Springer Healthcare Ltd. ©Springer Healthcare Ltd. All rights reserved. Neither of these parties endorse or recommend any commercial products, services, or equipment.

Advertisement