Många tålmodig som är överoptimistiska om palliative kemoterapi

Vid den Sarah Grabben medwireNewsReporter

En majoritet av avancerade colorectal och lungcancertålmodig i USA kan inte förstå, att kemoterapi är osannolik att kurera dem, enligt resultaten av en studie som publiceras i Newet England Förar Journal över av Medicin.

Riskera för att anmäla felaktiga förväntningar av behandling uttalades bestämt bland non-Vit och Latinamerikanen som jämfördes med Vittålmodig, något att säga forskarna såväl som bland de som anmälde att ha gynnsam kommunikation med deras läkare.

”Kan Kemoterapi erbjuda palliation och någon förlängning av liv, så den föreställer en rimlig behandling som är prima för några tålmodig,” skriver Jane Veckor (det Dana-Farber CancerInstitutet, Boston, Massachusetts) och kollegor.

”Emellertid, kan ett argument vara gjort, att tålmodig utan en tåld överenskommelse, att kemoterapi inte kan kurera deras cancer inte har mött det standart för riktigt pågående informerat samtycke till deras behandling,” dem tillfogar.

En slutsumma av 1193 deltagare i CancerOmsorgResultaten Forskar, och Bevakningstudien, som opted att motta kemoterapi, intervjuades en minimi av 4 månader efter deras cancerdiagnos som bedömer behandlingförväntningar.

Total- tänkte tålmodig med colorectal cancer, att kemoterapi var mer rimlig att vara effektiv, än gjorde tålmodig med lungcancer, stunder, markant som mer av båda trodde grupper, att livf8orlängningen var mer rimlig än en bot, noterar Veckor o.a.

Emellertid gav 69% av lungcancer och 81% av colorectal cancertålmodig svar till intervjun ifrågasätter som inte var jämna med överenskommelse att kemoterapi var mycket osannolik att kurera deras cancer.

Att Ha colorectal cancer (vs lungcancer) och att vara av Latinamerikanen eller Latinoen, Svarten, eller Asiatisk eller Stillahavs- etnicitet för Öbo (vs Vit) ökade markant sannolikheten för detta ”påtagliga missförstånd,” anmärker forskarna, med oddsradior (ORs) av 1,75, 2,82, 2,93 och 2,93, respektive.

Vid kontrast knyter kontakt tålmodig, som mottog omsorg i ett inbyggt (vs inte) och de, som anmälde, lägre ställningar för läkare som kommunikationen var mindre rimlig att ge ett felaktigt svar om behandlingförväntan, med ORs av 0,70 och 1,37 för massor av 80-99 (ut ur 100) kontra 0-79 och 1,90 för en ställning av 100 kontra 79 eller under, respektive.

Detta finna för sistnämnd föreslår behovet för att riktad utbildning ska hjälpa alla läkare att lära att meddela honestly stunder som underhåller också tålmodigs förtroende, och hänseende, noterar författarna.

”I en era av mer stor mätning och ansvarighet i sjukvård, behöver vi att känna igen att oncologists, som meddelar honestly med deras tålmodig, en markör av ett högkvalitativt av omsorg, kan vara på riskerar för lägre tålmodiga värderingar,” dem avslutar.

Licensed from medwireNews with permission from Springer Healthcare Ltd. ©Springer Healthcare Ltd. All rights reserved. Neither of these parties endorse or recommend any commercial products, services, or equipment.

Advertisement