Diabetisk fotkomplikation riskerar markerat i manar

Vid Lynda Williams, Hög medwireNewsReporter

Manar bör vara ansedda för aggressiv behandling för fotkomplikationer som är tillhörande med sockersjuka, liksom ulceration och amputation, något att sägaforskare.

Studien som publiceras i Endocrine, indikerar, att den male genuset kan vara en viktig spåman för diabetiska fotresultat, brunn-karakteriserad riskerar tillsammans med dela upp i faktorer för diabetisk neuropathy och kärl- sjukdom för kringutrustning.

”Är Denna skillnad i genus attributable att förbättra såromsorg i kvinnor, som manar är mer gemensam involverade i aktiviteter för skurkrollläkarundersökningarbete, och avtalet med mer samkväm pressar uppehället som ger familjinkomsten,” föreslår Maria Candida Ribeiro Parisi (Universitetar av Campinias, Brasilien) och medarbetare.

”Också viktigt, är absenteeism högre bland manar. Dessa utfärdar orsakar ulcerations för att ta longer för att återställa och att vara mer rimlig att framlägga på en konsultera på något givet ögonblick, och också mer rimlig att avsluta i amputation,” betonar de.

Laget granskade läkarundersökningrekorden för 496 tålmodig med en diagnos eller riskerar dela upp i faktorer för diabetisk fot. Majoriteten av tålmodig hade Typ - 2 sockersjuka (94%), 48,6% av tålmodig var male, och den genomsnittliga sockersjukavaraktigheten var 16,8 år. Mest av tålmodina behandlades med insulin (80,8%) och 67,3% också mottagna muntliga droger.

På det sist fotklinikbesök hade 45,9% av tålmodig diabetisk fotmissbildning, hade 25,3% fotulcerationen, och 12,9% hade genomgått amputation. Två-Thirds (67,2%) av tålmodig hade ingen närvarande eller förgången historia av ulcerationen eller amputationen.

Av notera, hade 92,9% av tålmodina diabetisk neuropathy, hade 30% denischemic sjukdomen, och 7,1% hade endast den ischemic sjukdomen. Neuropathy med inget bevisar av arteriopathy anmäldes i 62% av tålmodig.

Tålmodig med neuro-ischemic tecken eller neuropathy bara var markant mer rimlig än tålmodig med endast ischemic tecken att ha fotmissbildning (46 och 48 vs 22%), utan hänsyn till ålder, genus och sockersjuka varaktighet eller typ.

Ulcerationen var markant mer allmänning i manar än kvinnor (33,0 vs 18,0%), och den male genuset var det enda viktigt riskerar dela upp i faktorer för ulceration i multivariats- analys (oddsförhållandet [ELLER] =2.15).

Amputationen var också markant mer allmänning i manar än kvinnor (20 vs 7%) och i tålmodig med denischemic sjukdomen, än neuropathy eller den ischemic sjukdomen bara (21 vs 9 och 6%, respektive), med multivariats- analys ORs av 3,44 och 4,6, respektive, för dessa riskerar dela upp i faktorer.

”Tror Vi thus att äldre manar, kombinerat att framlägga riskerar dela upp i faktorer bör vara mer special uppmärksamhet för grupphäleri en och aggressiv behandling i fotkliniken, tack vare deras potentiellt värre evolution,” Parisi et al avslutar.

Licensed from medwireNews with permission from Springer Healthcare Ltd. ©Springer Healthcare Ltd. All rights reserved. Neither of these parties endorse or recommend any commercial products, services, or equipment.

Advertisement