Drömmen avbildar kunde ge inblickar in i folkets mental hälsaproblem

Drömmen avbildar kunde ge inblickar in i folkets mental hälsaproblem och kan hjälpa med deras behandling, enligt en psykologiforskare från Universitetar av Adelaide.

Dren LanceStorm, en Besöka ForskningKamrat med Universitetar av Adelaides Skolar av Psykologi, har studerat dröm- symboler (eller ”arketyper”) och deras betydelser, som beskrivit av den berömda psykologen och psykiatern, Carl Jung.

I tidig sort1900sna avbildar föreslagna Jung, som dessa arketyper var forntida, stemming från medvetslösa människa kollektiv. Han trodde att drömsymboler bar menande om en emotionell tålmodig påstår som kunde förbättra överenskommelse av den tålmodig och också bistå i deras behandling.

I pappers- omkring av non-kliniska studier för Dr Storm - att publiceras det nästa året i Landskampen Föra Journal över av Jungian Studier, och för närvarande publicerat direktanslutet - han stöttar Jungs teorier och rekommenderar att drömanalys undersöks vidare för potentiellt kliniskt bruk.

”Intresserades Jung extremt i återkommande bildspråk över en lång räcka av människacivilisationer, i konst, religion, myth och drömmar,” något att sägaDr Storma.

”Beskrev Han den mest arketypiska allmänningen avbildar som Hjälten, i jakt av mål; Skugga som klassificeras ofta som negationaspekter av personlighet; Animaen som föreställer en beståndsdel av femininity i manlign; Animusen som föreställer masculinity i det kvinnligt; den Kloka Gamal man; och Storen Fostrar.

”Finns Det många hundratals annat avbildar och symboler som som uppstår i drömmar, många av som har betydelser som är tillhörande med dem - liksom avbilda av en strykhjärta (menande ”välgörenhet”), eller ouroborosna, som är en orm som äter dess egna svan (”evighet”). Det finns symboler som är tillhörande med skräck, eller virilityen, en avkänning av driver, behovet för räddning, och så vidare.

”I Jungian teori, är dessa symboler manifestations av det medvetslöst varar besvärad; de är en skymt in i den medvetslösa hjärnan ”kodifierar”, som vi tror kan decrypteds,” honom något att säga.

Dren Storm argumenterar att Jungs teorier har praktisk signifikans och kunde bredda spänna av alternativ som är tillgängliga till tålmodig som genomgår behandling för mental hälsaproblem. ”Föreslår Vår forskning det, i stället för på måfå att tolka dröm- symboler med bildad gissning, arketypiska symboler, och deras släkta betydelser kan mål valideras. Detta kunde bevisa att användbart i kliniskt öva,” honom något att säga.

”Tror Vi, till exempel, att drömanalys kunde hjälpa i behandlingen av fördjupningen. Detta är växande ett snabbt område av mental hälsabekymmer, därför att det deprimerande folket är bekant att erfara långvariga perioder av foren synar rörelse (REM)sömn, som anknytas direkt med emotionellt bearbeta och att drömma.”,

Källa: Universitetar av Adelaide

Advertisement