detSläkta hormonet kunde hjälpa att identifiera lunginflammation

Vid den Sarah Grabben medwireNewsReporter

Serumprocalcitoninmätningar kunde förbättra exaktheten av lunginflammationdiagnoser, när bröstkorgradiographs ger obestämbara resultat, indikerar US-studierön.

Tålmodig i studien med lunginflammation hade högre procalcitonin jämnar än deras motstycken med förvärranden av den kroniska obstructive pulmonary sjukdomen, akut bronkit eller astma.

Hög nivå av hormonet hade också att dämpa exakthet för att skilja närvaroen av lunginflammation infiltrerar i mottagaren som fungerar karakteristisk (ROC) analys som jämfördes med en pulmonologists utvärdering, anmäler forskarna.

”Thus, kan en låga ProCT [procalcitonin] hjälpa den säkrare clinicianskänselförnimmelsen för att försena eller stoppa antibiotikummar i en tålmodig i vem klinisk misstanke för bakterie- lunginflammation är låg, yet den radiographic rapporten påstår ”lunginflammation kan inte härskas ut”,” något att säga Edward Walsh (den Rochester Allmänt sjukhus, New York) och co-forskare.

”Kan Sådan strategier hjälpa i förminskande onödigt antibiotiskt bruk i Förenta staterna,” dem skriver i Föra Journal över av SjukhusMedicinen.

Jämnar av procalcitonin - en calcitoninprecursor som avsöndras i förkroppsliga som svar på bakterie- infektion - var beslutsamt i 530 tålmodig som medges till sjukhuset över vintrarna av 2008 till 2009 och 2009 till 2010, med 528 diagnoser som är kompatibla med respiratorisk områdesinfektion.

De primära erkännandediagnoserna var huvudsakligen lunginflammation och förvärranden av den kroniska obstructive pulmonary sjukdomen, på 31% och 27%, respektive.

Lunginflammationtålmodig hade markant högre median- jämnar av procalcitonin, på 0,27 ng/mL, än deras motstycken med förvärranden av den kroniska obstructive pulmonary sjukdomen, på ungefärligt 0,90 ng/mL; astma på ungefärligt 0,80 ng/mL; bronkit på ungefärligt 0,10 ng/mL; och virus- influensa, på 0,11 ng/mL.

Radiologi anmäler för cohorten indikerade, att 40% (n=213) av tålmodig hade ingen akut sjukdom, 14% (n=76) hade ”annat” definitivt rön (ie, pleural effusion), 14% (n=75) hade infiltrerar jämnt med lunginflammation, och 31% (n=164) hade obestämbart rön.

Fördriva pulmonologisten som instämmas med majoriteten av dessa diagnoser, honom instämmde endast, att fyra var obestämbara och att klassificera halva av de återstående 160na som infiltrerar, Emellertid.

Författarna beräknade ROCEN buktar genom att använda fall, som pulmonologisten som instämmas med radiologists'nas klassifikation av, infiltrerar i, och och att ge ett område under ställningen för bukta (AUC) av 0,80 (var 1,00 betecknar görar perfekt diskriminering). Sannolikheten av att ha en infiltrera ökande med ökande procalcitoniningångar.

Men stilla med dämpa predictive värderar, på 0,72, något att säga forskninglaget, Då denna analys upprepades genom att använda data för tålmodig med obestämbara radiographs, var AUCEN lägre.

Licensed from medwireNews with permission from Springer Healthcare Ltd. ©Springer Healthcare Ltd. All rights reserved. Neither of these parties endorse or recommend any commercial products, services, or equipment.

Advertisement