` För dissekering för den Mastoscopic föredrog axillary lymfaknutpunkten primat',

Vid Lynda Williams, Hög medwireNewsReporter

Det Långsiktiga studierönet stöttar bruket av mastoscopic axillary lymfaknutpunktdissekering (MALND) för kvinnor med manövrerbar bröstcancer.

Jämfört med tålmodig som genomgick konventionell axillary dissekering, kvinnor (CALND) tilldelades för att motta den endoscopic tekniken som var borttappad markant mindre blod under kirurgi (12,82 vs 128,29 mL), rapporten Laotiska Chengyu (det Fuxing Sjukhuset, den Medicinska Universitetar för Huvudstad, Beijing, Kina) och co-författare för lymfaknutpunkt som.

Dessutom anmälde kvinnor, som genomgick MALND, markant lower en klassa av axillary smärtar, numbness eller paresthesias och beväpnar bulnad på både 6 och 24 månader efter deras tillvägagångssätt som jämfördes med CALND-tålmodig. MALND gav också ett bättre estetiskt utseendemässigt, som bedömt av tålmodina.

I tillägg visade sekundära analyser att MALND- och CALND-tålmodig inte skilja sig åt markant med sjukdom-fri överlevnad för hänseende (64,5 vs 60,8%), eller total- överlevnad (81,7 vs 78,6%) över median- 63 månader av följer upp.

Emellertid fanns det en liten viktig förminskning i klassa av avlägsna metastases i MALND-tålmodig som jämfördes med de som genomgick CALND (22,8 vs 28,2%).

”Är Detta viktigast finna av studien,” kommenterade Luo i en pressrelease

”Är Stunden där, inte som ännu någon viktig skillnad i överlevnad, mer långtidsuppföljning (e.g., 10 år och 20 år) är fortfarande nödvändig att göra en definitiv avslutning. Detta kan föreslå att den axillary funktionen bör göras för bröstfunktionen även i konventionell kirurgi.”,

Handstil i Förfarandena av den Mayo Kliniken, forskarna avslutar: ”Har fungerar MALND fördelar i operativa resultat, komplikationförminskning, beskydd och skönhetsmedel. Därför bör MALND vara föredragen att närma sig för bröstcancerkirurgi.”,

De inklusive 500 kvinnorna för studie som tilldelas på måfå för att genomgå CALND och 496 kvinnor som tilldelas för att motta MALND mellan 2003 och 2005 för bröstcancer. Inga av tålmodina hade den axillary lymfaknutpunktsjukdomen på preoperative undersökning.

Licensed from medwireNews with permission from Springer Healthcare Ltd. ©Springer Healthcare Ltd. All rights reserved. Neither of these parties endorse or recommend any commercial products, services, or equipment.

Advertisement