Ultrasound-Vägledd transbronchial visarambitionkomplikation klassar att uppmuntra för `',

Vid Lynda Williams, Hög medwireNewsreporter

Det Multisite rönet stöttar bruket av den endobronchial ultrasound-vägledde transbronchial visarambitionen (EBUS-‑ TBNA) för mediastinal lymfaknutpunktprovtagning.

Data från AmerikanHögskolan av databas för Registreringen, för Utvärderingen och för Utbildning för Förbättring för BröstkorgLäkare Kvalitets- för 1317 tålmodig, som genomgick EBUS-‑ TBNA på ett av sex US-sjukhus mellan Februari 2009 och Augusti 2010, indikerar att komplikationer uppstod i precis 1,44% av tålmodig.

”Visar Den, att EBUS-‑ TBNA är reassuringly ett kassaskåptillvägagångssätt,” något att säga George Eapen (TexasuniversitetetMD-Anderson Cancer Centrerar, Houston, USA) och co-författare i Bröstkorg.

Emellertid var tålmodig viktiga 2,85 tider troligen att erfara komplikationer, om de genomgick också transbronchial lungbiopsi som jämfördes med EBUS-‑ TBNA bara (3,21 vs 1,14%).

Dessutom var tålmodig som deltar i sjukhus som använder den på plats cytologic utvärderingen för foren (RO) markant mindre rimliga att genomgå biopsi än de som deltar i institut utan denna lätthet (12,6 vs 19,1%).

Av bekymmer fanns det en viktig variation i bruket av både ROSA, och transbronchial lungbiopsi mellan sjukhusen i studien, laget noterar.

”Bör Framtida studier utvidga denna registrering till andra sjukhus av varierande storleksanpassar, och mer olik öva mönstrar för att verifiera att dessa rön och att börja att undersöka växelverkan mellan sjukhuset jämna och jämna variationer för läkaren på komplikationer och deras följder,”, föreslår Eapen et al.

Ändå erfor precis 0,53% av tålmodig pneumothorax, och 1,06% av tålmodig krävde eskalering i deras jämnt av omsorg. Eskalering var markant tillhörande med ålder över 70 år (OR=4.06), inpatientstatus (OR=4.93) och krav av djup behandling med lugnande medel eller den allmänna anestesin (OR=4.68)

Andra komplikationer som för infrequently uppstår för att låta analys inklusive tåld hypoxia (n=4) som blöder kräva ingripande (n=3), respiratoriskt fel inom 24 timmar av EBUS-‑ TBNA (n=3), hypotension (n=1) och clinically viktig flygbolagskada (n=1).

Licensed from medwireNews with permission from Springer Healthcare Ltd. ©Springer Healthcare Ltd. All rights reserved. Neither of these parties endorse or recommend any commercial products, services, or equipment.

Advertisement