Öva nyckel- till ett längre liv

Vid Helen Albert, Hög medwireNewsReporter

Deltagande i fritid övar kan fördjupa en persons livförväntning vid upp till 4,5 år, föreslår forskare.

Baserat på slog samman data från sex cohortstudier, förutsäger Steven Moore (MedborgareCancerInstitutet, Bethesda, Maryland, USA) och kollegor, att även folket, som delta endast i halva regeringen rekommenderade beloppet av övar per vecka, motsvarigheten till 32.5-75.0 noterar av moderat-till-kraftig styrkeaktivitet, ska fördjupa deras liv vid 1,8 år.

Handstil i den PLoS Medicinen, laget anmäler att, även om fetma anknöts till en lägre livförväntning i deras analys, läkarundersökningen övar verkat att minska negationen verkställer av övervikt till en bestämd grad.

”Markerar Vårt rön det viktiga bidraget, som fritidläkarundersökningaktivitet i vuxenliv kan göra till livslängden,” sade Moore i ett pressmeddelande.

”Övar Stamgästen fördjupa liven i varje grupp som vi undersökte i vår studie - det normala väger, övervikt eller obese.”,

Moore och laget slog samman data på 654.827 sunda vuxen människa som åldras 21 till 90 år som bedömer få effekt av, övar på livförväntning.

Den median- uppföljande perioden var 10 år, som deltagare för tid 82.465 dog under.

Genom Att Använda rikta justerad överlevnad buktar, beräknade forskarna att folket, som gick raskt, eller motsvarigheten, for 75 noterar upp till per veckan (0.10-3.74 metabolic likvärdigt timmar/veckan [MET-h/wk]) nådde 1,8 år i livförväntning som jämförs med de som inte övade.

Bemanna vem bar det rekommenderade beloppet av övar ut per veckan (75minuten för den 150 minut/för veckan moderaten- eller/veckakraftig-styrka övar; 7,5, beräknades MET-h/wk) för att nå 3,4 år av liv, och de, som anmälde deltagande i två gånger detta jämnt av, övar nådde 4,2 år i genomsnitt.

Det högsta jämnt av anmält övar, motsvarigheten till 450 noterar av friskt gå per vecka, eller mer, var tillhörande med en affärsvinst av 4,5 år i livförväntning.

Alla Affärsvinster i livförväntning sågs över förkroppsligar samlas index (BMI)grupper, men de mest stora affärsvinsterna var för folk av det normala väger (BMI 18.5-24.9 kg/m2) vem deltog i 7,5 MET-h/wk eller mer, som nådde 7,2 år i liv jämförde med de som var fullständigt inaktiva.

Licensed from medwireNews with permission from Springer Healthcare Ltd. ©Springer Healthcare Ltd. All rights reserved. Neither of these parties endorse or recommend any commercial products, services, or equipment.

Advertisement