Hormonal del- till respiratoriska tecken i kvinnor

Vid Eleanor McDermid, Hög medwireNewsReporter

Ändringar i respiratoriska tecken i kvinnor kan regleras delvis av deras menstrual cyklar, föreslår forskning.

”Emellertid, skriver mönstra som är omväxlande något mellan de respiratoriska tecknen och skilja sig åt mellan undergrupper,” Ferenc Macsali (det Haukeland UniversitetarSjukhuset, Bergen, Norge), och medarbetare i Amerikanen Förar Journal över av Respiratorisk och Kritisk OmsorgMedicin.

De grundar det som rosslar, följde ett distinkt mönstrar, med två nå en höjdpunkt på antingen sida av tiden av ovulation (dagar 14-16). Det fanns ett markerat dopp i tecken runt om tiden av ovulation och på varje sida av menses. Rönet var liknande för andnöd, undantar att detcykla doppet uppstod litet för ovulation.

Datan kom från 3926 kvinnor som frågades om deras respiratoriska tecken över förflutnan 3 dagar, och datera av den första dagen av deras nyaste menstrual blöder. Sammanlagt anmälde 5,6% att rossla, andnöden 1,8% och hosta 6,1%.

Mönstrar, i att rossla, och andnöden var jämn över mest undergrupper, även om det fanns endast en singel som var maximal, innan, mitt--cyklar, för det rosslade i underweightkvinnor (förkroppsliga samlas indexet <23 kg/m2) och för andnöd i kvinnor som var underweight, inte hade astma och inte rökte.

”Hosta visade att distinkt och mer invecklad mönstrar, som jämfört för att rossla och andnöden, som verkar sannolikt som ges det mer bred, spänner av att starta dela upp i faktorer, också inklusive övreflygbolag, och fjärrkontrollen startar,” kommentaren Macsali o.a.

Mest kvinnor hade tre-att nå en höjdpunkt för att mönstra för hosta, med nå en höjdpunkt för och efter ovulation och precis för menses, men de med astma hade som två-nå en höjdpunkt för att mönstra och att sakna det maximalt för menses. Kvinnor, som inte var underweight hade samma att mönstra, som astmatiker, eftersom de, som var underweight, hade ett tydligt olikt att mönstra, med nå en höjdpunkt för och efter menses, och doppar under och efter ovulation.

Forskarenågot att säga, som verkställa av förkroppsligar, samlas indexet stöttar en metabolic påverkan på respiratoriska tecken.

Rönet föreslår att ”justering av astmaläkarbehandlingen till det menstrual cyklar kan bevisa görligt och effektivt, men måste anpassas på en individbas,” något att säga Macsali och laget. De råder läkare att fråga kvinnor att anteckna deras tecken över flera cyklar och att basera behandlingjusteringar på rönet.

”Cyklar Justering av astmaläkarbehandlingen till det menstrual kan potentiellt förbättra effektiviteten av astmabehandling, och att förminska handikapp och vård- kostar släkt till astma i kvinnor,” dem avslutar.

Licensed from medwireNews with permission from Springer Healthcare Ltd. ©Springer Healthcare Ltd. All rights reserved. Neither of these parties endorse or recommend any commercial products, services, or equipment.

Advertisement