Rusa av fördjupningsstarten ökande i bipolära tålmodig

Vid Mark Cowen, Hög medwireNewsReporter

Deprimerande episoder tar markant mindre tid att framkalla i tålmodig med bipolär oordning, (BD) än i de med unipolar fördjupning, det Tyska studierönet bekräftar.

Forskarna grundar att varaktigheten av den deprimerande episodstarten bland BD-inpatients var litet mer än 1 vecka som jämfördes med omkring 1 månad i de med unipolar fördjupning.

”Bör Clinicians betrakta möjligheten av en gömd bipolarity i tålmodig, som framkallar en deprimerande episod inom några dagar,” råder Maria Strauss och kollegor från Universitetar av Leipzig.

Rönet kommer från en studie av 24 BD-tålmodig och 122 med unipolar fördjupning som åldras åtminstone 18 år och behandlades för en deprimerande episod på lagets institution. Av tålmodina för den unipolar fördjupningen hade 42 erfarit deras första deprimerande episod, och 80 hade recurrent deprimerande oordning.

Rusa av den deprimerande episodstarten, definierat som varaktigheten från det första teckenet av deprimerande tecken till manifestation av ett fullt utvecklat deprimerande syndrom, bedömdes genom att använda Start-av-Fördjupningen Inventariet (ODI).

Forskarna grundar, att BD-tålmodig hade en markant kortare median- varaktighet av den deprimerande episodstarten än de med unipolar fördjupning, på 8,5 kontra 28,0 dagar.

Bland tålmodig med unipolar fördjupning hade de med recurrent fördjupning en markant kortare median- varaktighet av den deprimerande episodstarten än de med en första episod, på 28,0 kontra 38,5 dagar.

Dessutom framkallade 50,0% av BD-tålmodig en fullt utvecklad deprimerande episod inom en vecka av starten som jämfördes med 16,7% av första-episod fördjupningstålmodig och 25,0% av de med recurrent fördjupning.

”Bekräftar rönet av denna studie, att rusa av starten av deprimerande episoder skilja sig åt mellan BD och den unipolar fördjupningen,” avslutar Strauss et al i Föra Journal över av Affective Oordningar.

De tillfogar: ”Bör Det noteras att rusa av fördjupningsstarten är ett intra-individuell ganska stabilt kliniskt karakteristiskt tecken som kan vara van vid avkänner bipolarity.

”Bör Framtida studier tilltala ifrågasätta, huruvida som rusa av starten som bedömas med ODIEN, är hjälpsam att skissa konturernaa av undergrupper av tålmodig med affective oordningar, som är mer homogen angå deras pathophysiological mekanism, deras fenotyper, genotypes och terapeutiskt svar.”,

Licensed from medwireNews with permission from Springer Healthcare Ltd. ©Springer Healthcare Ltd. All rights reserved. Neither of these parties endorse or recommend any commercial products, services, or equipment.

Advertisement