Video dobbel hjälper koordination i barn med degenerative ataxia

Vid Helen Albert, Hög medwireNewsReporter

Hel-Förkroppsliga kontrollerad video dobbel kan hjälpa barn, och tonåringar med den degenerative ataxiaen som förbättrar läkarundersökningtecknen av deras, villkorar, något att sägaforskare.

Laget, ledde vid Winfried Ilg från Universitetar av Tübingen i Tyskland, hoppas att rönet kan ge ett nytt ”växelverkande och motivational” behandlingalternativ för ungdomar med ataxia.

Effektiva behandlingar för degenerative ataxia saknar för närvarande. Studier har visat att intensiv stamgästsjukgymnastik kan förbättra tecken i vuxen människa, men graden av effektivitet av denna behandling är debatterad, och sådan övar kan vara olämpligt för barn.

Frekventera sjukgymnastik i barn kan vara brist av motivationen, Ilg, Som en ha som huvudämne problem med, och kollegor bar ut en liten studie att testa effektiviteten av att använda tre hel-förkroppsligar kontrollerade videospel som en ersättning för sjukgymnastik för 10 tonåringar (genomsnittlig ålder 15,4 år) med progressiv spinocerebellar ataxia.

Lekarna var utvalt baserat på den motoriska expertisen som krävdes för att leka dem, och siktat mål-riktade att utbilda limbrörelse som var dynamisk balansera och hel-förkroppsliga koordination.

Studien bars ut över 8 veckor, med de första 2 veckorna som används som enbaserad utbildning, arrangera gradvis och jumbon 6 veckor som ut bärs i barnhemmen. Deltagarna frågades att utbilda för 1 timme åtminstone fyra tider i veckan.

Som anmält i Neurology, grundar forskarna, att spela markant förminskade ataxiatecken på 8 veckor som jämfördes med grundlinjen, som mätt av Fjäll för Bedömningen, och att Klassa av Ataxiaställningen, vid 2 pekar i genomsnitt. Balansera kapacitet, som mätt av det dynamiska gåendeindexet som också markant förbättras.

Aktivitet-Närmare detalj Balanserar Förtroendefjäll visade också en tendens för förbättring på studieavslutning, men denna var inte statistiskt viktig.

Ilg och co-författare medger att deras studie är liten och något att säga att mer ytterligare forskning är nödvändig.

”Emellertid, indikerar vårt rön redan att en högt motivational, kosta-effektiv och hem-baserad rehabiliteringstrategi som utbildar dynamiskt balanserar och växelverkan med dynamiska miljöer som kan, var användbar för en stor variation av barn-starten rörelseoordningar,” dem avslutar.

Licensed from medwireNews with permission from Springer Healthcare Ltd. ©Springer Healthcare Ltd. All rights reserved. Neither of these parties endorse or recommend any commercial products, services, or equipment.

Advertisement