Medulloblastomas, som uppstår från olik celltypstyrka, kräver personifierade behandlingar

Cancer uppstår, när en det normalacell får en mutation i en gen som reglerar cell- tillväxt eller överlevnad. Men den särskilda cellen som denna mutation händer i- cellen av, beskärning-kan ha ett jättelikt att få effekt på uppförandet av tumoren och på den van vid festen för strategier det.

Robert Wechsler-Reya, Ph.D., professor och programdirektör på det Sanford-Burnham Medicinsk forskningInstitutet och hans lagstudiemedulloblastoma, mest vanligt elakartad hjärncancer i barn. Några år sedan, gjorde de en viktig upptäckt: medulloblastomaen kan påbörja från en av två celltyper: 1) stemceller, som kan göra alla olika celltyper i hjärnan, eller 2) neuronal föregångareceller, som kan endast göra neurons.

Stemceller och föregångareceller regleras av olik tillväxt dela upp i faktorer. Så reagerar Wechsler-Reya tanke, kanske tumorsna som uppstår från dessa celler, olikt till olika terapier

I en studie som publiceras i föra journal överOncogenen, honom och hans lagshow att detta är sannerligen fallet. De såg en tillväxt dela upp i faktorer i detalj-grundläggande fibroblasttillväxt (bFGF) dela upp i faktorer-och grundar, att stunden det framkallar tillväxt för stemcell, det förhindrar också neuronal föregångarecelltillväxt.

vad är mer, upptäckte forskarna kvarter för den bFGF också tillväxten av tumors som påbörjar från föregångare. Modellera av medulloblastomaen, det förhindrade dramatiskt tumortillväxt, Då de administrerade bFGF in i en mus.

Även Om bFGF sig själv inte kan användas, som en drog (den skulle orsakar för många av-uppsätta som mål verkställer), denna studie föreslår, att molekylar gillar, den kan är van vid fest medulloblastoma-men, endast för tumors som har anslåbeskärningarna.

”Är Medulloblastomas inte all likadan, och samma är riktig för cancer av bröst, prostatan och andra silkespapper. Det är kritiskt att vi ut figurerar hur tumors skilja sig åt från en another, så vi kan finna väg att personifiera cancerdiagnos och att komma upp med behandlingar, som är effektivare och mindre skadliga,” Wechsler-Reya något att säga.

Källa: Sanford-Burnham Medicinsk forskningInstitut

Advertisement