Kortkort-Stenten visar att lova glaucoma kontrollerar

Vid den Sarah Grabben medwireNewsReporter

Det att inplantera av ett microstent in i synar av tålmodig med öppen-metar glaucoma kunde ta bort deras behov att använda synar tappar för att förminska intraocular pressar (IOP), visar de 1 år resultaten av ett kliniskt försök.

Studien framlades på det 116th Årsmötet av AmerikanAkademin av Oftalmologi i Chicago, Illinois, USA och visar att 100% av deltagares IOP jämnar hade förminskat till ett godtagbart värderar ett år efter häleri stenten.

”Så långt, verkar kortkort-stents att ha viktiga fördelar, däri som de låter oss till fest öppen-metar glaucoma på tidigare arrangerar, och med lägre komplikation riskera,”, sade att framlägga co-författare Thomas Samuelson (Minnesota Synar Konsulenter, Plymouth, USA), i ett massmediameddelande som gavs på Årsmötet.

Forty av tålmodina för slutsumma som 69 rekryteras från sex, centrerar vem hade stenten som också inympades genomgick starrkirurgi, och inga av deltagarna anmälde några viktiga komplikationer.

Sannerligen i tillgängliga data för 29 av starren och den microstent kombinerade gruppen, syna-tappar genomsnittet läkarbehandling-fri IOP förminskande från 24,6 mmHg på grundlinjen till 15,5 mmHg på 1 år.

Akademifrigöraren påstår att ett nummer av kortkort-stents förutom Hydrusen (Ivantis, Irvine, Kalifornien, USA) framkallas eller trialeds för närvarande för behandling av öppen-metar glaucoma. Sjukdomen är den mest allmänningen bildar av glaucoma och affekter nästan tre miljon folk i den världsomspännande USA och 60 miljoner.

Stentsna fungerar, genom att ge en ny dränering, kanaliserar för ögats aqueous vätska och att kringgå tålmodigns egna stoppat till, eller blockerat kanaliserar, förklarar författarna.

”Om apparaterna kan effektivt kontrollera IOP över många år, skulle den är ett verkligt genombrott, i combating av denna blända sjukdom,” kommenterade Samuelson, som citerade fallet av en tålmodig vem har mottagit stenten i båda synar efter missade läkarbehandlingar och dräneringtillvägagångssätt, och som stilla har godtagbara IOP-mätningar 2 mer sistnämnda år.

Licensed from medwireNews with permission from Springer Healthcare Ltd. ©Springer Healthcare Ltd. All rights reserved. Neither of these parties endorse or recommend any commercial products, services, or equipment.

Advertisement