Biliary dy vanligt i hundkapplöpning

Vid den Sarah Grabben medwireNewsReporter

Biliary dy uppstår in runt om en third av hundkapplöpning, oftast i höga djur och med ingen skillnad i frekvens mellan manlig och kvinnlig, showsanalys av ultrasonographydata för mer än 1000 djur.

Specifikt villkora - som karakteriseras av den gjorda tjockare vresigheten - som uppstås i markant pensionär-åldras (10 år eller mer) hundkapplöpning än deras barn (0-4 år), och medelåldersa (5-9 år) motstycken.

Forskarna noterade också inga viktiga anslutningar mellan närvaroen av biliary dy och hundkapplöpning genus. Neither var där någon korrelation mellan villkora och ätafrekvens, intag av människan, hemlagad eller reklamfilmmat eller intag allra tre mattyper.

”Ultrasonographic bedömningar för Stamgäst som bestämmer, när biliary dybildande/upplösning uppstår, förutom extra testar liksom mikroskopisk analys av dyen och postar-mortem histopathological analys av gallbladderväggen… kan bidra till skjulet [ding] något lätt på dybildande, och dess kliniska signifikans i hundkapplöpning,”, föreslå P Secchi (Universitetar av Passo Fundo, Brasilien) och kollegor.

Bland en slutsumma av 1021 hundkapplöpning med läkarundersökning sparar i Uppdelningen av att Avbilda Diagnos av PETLAB (Porto Alegre, Brasilien), 34,9% ha biliary dy som bevisas på ultrasonography av låg nivå, ekar utan akustiskt skugga och med gravitation-anhörig motilitet.

En ta prov av 100 hundkapplöpning från den initiala cohorten genomgick också blodprovtagningen för upptäckt av biochemical markörer inklusive äggviteämnen, alanineaminotransferase, alkaline phosphatase, gamma-glutamyltransferase, sammanlagda proteiner och cholesterol.

Biliary dy var markant mer dominera i 5,1%) avel för poodle som (23,3%), för CockerspanielSpaniel (6,2) och för Beagle (jämfördes med någon annan av de 55 avel som o.a. identifierades, rapporten Secchi

De grundar inga viktiga skillnader i biochemical parametrar av den 100 blod-testade hundkapplöpningen, även om ALPEN jämnar var högre overall i cohorten, och hundkapplöpningen med biliary dy hade högre medel jämnar än de without, på 426,49 kontra 223,91 U/L, respektive.

Närvaro av biliary dy var tillhörande med hepatomegaly i 61,8% av djur som tar systemic droger, som diagnostiserades med dy via ultrasonography, fördriver 82,4% djur med dy hade allra cardiopathies.

Sannerligen dela upp i faktorer de enda det som tenderas in mot signifikans i regressionanalys, var närvaroen av kardiovaskulära sjukdomar, som var tillhörande med 7,07 ett veck ökande odds för att ha biliary dy, anmäler författarna i Forskning i Veterinär- Vetenskap.

”Kunde Hepatomegaly påbörja från passivumblodstockning. Detta som finner indikerar ofta, hjärt- annat, än leversjukdomar,” dem skriver.

Licensed from medwireNews with permission from Springer Healthcare Ltd. ©Springer Healthcare Ltd. All rights reserved. Neither of these parties endorse or recommend any commercial products, services, or equipment.

Advertisement