Dysphagia är en lättare pill som ska sväljas med video teknologi

Vid Piriya Mahendra, medwireNewsReporter

Video-Hjälpt förbättrar när du sväljer (VAST) terapi markant svälja-tillhörande resultat i cognitively intakt Parkinsons sjukdomtålmodig, föreslår forskning.

Det Yael Säterit (den Aviv Sourasky Medicinskt center, Tel Aviv, Israel) och kollegor grundar att cognitively intakt Parkinsons sjukdomtålmodig, som var utsatta till video av svälja som var processaa (VAST) i allmänhet, såväl som till deras egna svälja, visade att en förbättring i livskvalitet och att svälja fungerar.

Sannerligen, som visat av fiber-optisk endoscopic utvärdering av att svälja (AVGIFTER), fungerar förbättringen, i att svälja, som bedömt av beloppet av matrest i pharynxen, var markant mer stor i den VAST gruppen (n=21) än i kontrolleragruppen (n=21). Specifikt kontrollerar ställningar i tålmodig som omgående tilldelas till den VAST avverkningen från 1,73 på grundlinjen till 0,44 postintervention som jämförs med från 1,48 till 0,95 in.

Författarna noterar, att upprepade kraftfulla svalor som medför det medvetet agerar av sammanpressning hårt med det muntligt och pharyngeal muskler fördriver att svälja, var den kompensations- tekniken som adopterades av majoriteten av studien och kontrollerar grupper.

Säterit och laget grundar att den VAST gruppen visade viktiga förbättringar i bördan och symptomdelarna av detKvalitets- av Livfrågeformuläret (SWAL-QOL) som jämfördes med kontrolleragruppen mellan pre-terapi och 4 veckor posta-terapi.

Dessutom mellan 4 - och 6 veckor posta-terapi, den VAST gruppen visade viktiga förbättringar sammanlagt fem delar av SWALEN-QOL, inklusive äta lust, socialt fungera och mental hälsa som jämfördes med kontrolleragruppen.

Som anmält i Parkinsonism och Släkta Oordningar, fanns det en markant mer stor förbättring i nöje av att äta (POE) under jaga av terapi i den VAST gruppen som jämfördes med, kontrollerar.

”Föreslår Vi, att specificerad visuellt hjälpmedelhjälp förbättrar överenskommelsen och genomförandet av strategierna och förhöjer tålmodinas motivation för att öva,” för att anmärka Säterit och laget.

”De VAST viktina anslutningen mellan tålmodig som är jämna av livskvalitet, graden av POE och det jämnt av tillfredsställelse från terapiprogramet till att svälja oordningar och ingripanderesultat.”,

Licensed from medwireNews with permission from Springer Healthcare Ltd. ©Springer Healthcare Ltd. All rights reserved. Neither of these parties endorse or recommend any commercial products, services, or equipment.

Advertisement