Poliovaccinationvägranen i Nigeria fortsätter för att förhindra eradicationförsök

Vid Helen Albert, Hög medwireNewsReporter

Numrera av anmälde fall av wild poliovirus (WPV)infektion i nordliga Nigeria har uppstiget markant i de sist få åren, som forskarenågot att säga är i hög grad tack vare vaccineraa vägranar och problem med sjukvårdinfrastruktur i landet.

I rapporten som publiceras i USEN Centrerar för Sjukdom Kontrollerar och Morbiditet- och DödlighetVeckoRapporten för Förhindrande (CDC), förklarar Stacie Dunkle (Centrera för Globalt Vård-, CDC, Atlanta, Georgia, USA) och co-författare att löneförhöjningen i fall i Nigeria kan sätta denfria statusen av att omge Afrikanska länder och sydliga Nigeria på riskerar om inte tillräckligt tilltalad.

Laget anmäler att numrera av WPV-typ - 1 och 3 fall som anmälas i Nigeria i 2011 som tredubblas nästan jämfört med 2010, från 21 (8 WPV1; 13 WPV3) till 62 (47 WPV1; 15 WPV3).

På motsvarande sätt numrera av fall i de första 9 månaderna av 2012 som dubbleras nästan jämfört med den samma perioden i 2011, från 42 (33 WPV1; 9 WPV3) i 2011 till 99 (82 WPV1; 17 WPV3) i 2012.

Dunkle och kollegor tror, att ”longstanding svagheter i vård- systeminfrastruktur, programmatic begränsningar i genomförande av vaccinationen delta i en kampanj, svag ansvarighetmekanism, och en förlust av offentligt förtroende i muntligt poliovirusvaccin efter 2003 i några områden,” har alla som är tillåtna numrera av fall till förhöjning.

Tala på årsmötet av AmerikanSamhället av den Tropiska Medicinen och Hygien i Atlanta, instämmde Georgia, USA, Adamu Nuhu (Byrå för Utveckling för Sjukvård för den Nigeria Medborgare Primär) att opposition till de religiösa eller politiska skillnaderna för vaccinet tack vare är ett problem i den nordliga delen av Nigeria.

”Är Vi funktionsdugliga nu med traditionella ledare i norden, som är respekterade vid lokalfolk att ändra föreställningarna av polioimmunisering och att uppmuntra mer deltagande i immuniseringförsök,” Nuhu kommenterade i ett pressmeddelande.

”Även om de är ofta rörs, har de ett ledarskap att strukturera, och vi kan fungera till och med dessa ledare för att ge polioimmuniseringar,”, sade han.

Problemen med den vaccineraa uptaken som ses i Nigeria, är liknande till de, som har erfarits i Pakistan och Afghanistan, som föregående anmält av medwireNews.

Nya insatser till den vaccineraa uptaken för förhöjning i den Nigeria showen lovar, men inte har ännu visat epidemiologic får effekt, något att säga Dunkle, och kollegor, som tillfogar att, om förbättringar inte ses i extra preventative 2013, mäter kan behöva att introduceras.

Licensed from medwireNews with permission from Springer Healthcare Ltd. ©Springer Healthcare Ltd. All rights reserved. Neither of these parties endorse or recommend any commercial products, services, or equipment.

Advertisement