Resection för resultat för Kirurgvolympåverkan tålmodig ändtarms- efter

Vid Kirsty Oswald, medwireNewsReporter

Volymen av funktioner en kirurg utför den affektbåde kort stavelse och långsiktig tålmodig resection för resultat efter för ändtarms- carcinoma, showdata från ett Tyskt sjukhus.

Författarna som deras hopp bevisar ska hjälp, klargör den pågående tvisten över få effekt av kirurgvolym, som motsatt till sjukhusvolym.

”Finns Det bevisar, att högre sjukhusvolym tilldelar viktigt gynnar för ändtarms- cancerkirurgi,” något att säga Werner Hohenberger (Universität Erlangen Nürnberg, Tyskland) och kollegor. ”Emellertid, kan en kicksjukhusvolym också inkludera kirurgar med en låg kirurgisk volym.”,

De involverade 1028 tålmodina för analys som genomgick resection på UniversitetarSjukhuset Erlangen mellan 1995 och 2010. Huvudsakligen de inklusive tålmodina för författare endast, som hade genomgått sammanlagd mesorectal resection, en teknik som har förminskat variation i resultat.

Total- 77,8% av tålmodig fungerades på av fem kick-volym kirurgar (7-23 funktioner/år), 18,8% av sju medel-volym kirurgar (3-6/year) och 3,4% av 12 låg-volym kirurgar (<3/year).

Då författarna såg kortfristiga resultat, grundar de att, stunder mest parametrar som de observerade inte skilja sig åt markant mellan grupperna, tålmodig fungerings på av låg-volym kirurgar hade en förhöjning för 5,9 veck i oddsna för postoperative dödlighet som jämfördes med de fungerings på av kick-volym kirurgar (9,0 vs 1,5%).

Långsiktig analys av primär kirurgi för 476 tålmodig efter avslöjde att tålmodig, som fungerades på av låg-volym kirurgar hade en förhöjning för 1,9 veck i oddsna för död inom 5 år (30 vs 23%).

Medel-Volym kirurgar var också markant tillhörande med minskade odds för överlevnad såväl som en förhöjning för 1,5 veck i oddsna för framkallning av avlägsna metastases som jämfördes med kick-volym kirurgar (26,8 vs 22,5%).

I de 212 tålmodina, som fungerades på efter radiochemotherapy som föreställer mer utmana fall, var volymen av kirurgen, markant tillhörande med minskad överlevnad på 7 år (71,7 vs 60,0%; kick vs låg-volym).

”Finns Det något tvivel att kirurgen är en nödvändig oberoende prognostic dela upp i faktorer i tålmodig med ändtarms- carcinoma,” skriv Hohenberger, och kollegor i Landskampen Förar Journal över av Colorectal Sjukdom.

Emellertid tillfogar de, att deras rön inte detract för betydelsen av annan dela upp i faktorer in - tålmodiga resultat.

Erfara, sjukhusorganisationen, och framför allt som är kvalitets- av den mesorectal excisionen, individexpertis, och stamgästen som kvalitets- försäkring är den nödvändiga prognosticen, dela upp i faktorer säkra bra resultat i ändtarms- carcinomakirurgi., ”Oberoende till kirurgvolym, specialisering”,

Licensed from medwireNews with permission from Springer Healthcare Ltd. ©Springer Healthcare Ltd. All rights reserved. Neither of these parties endorse or recommend any commercial products, services, or equipment.

Advertisement