Metalloacid ytbehandlar kan vara svaret till sjukhus-fångna infektioner

Vid Helen Albert, Hög medwireNewsReporter

att Täcka ytbehandlar i metalloacids kan hjälpa att kontrollera spridningen av sjukhus-fångna infektioner, föreslår studierön.

Den materiella metalloaciden, molybdenumtrioxide, producerar oxoniumjoner, som är acidic och skapar en effektiv nonspecific antimicrobial miljö, förklarar forskarna.

”Kan täcka för molybdenumtrioxide vara ett effektivt och permanent hjälpmedel av att minimera mikrobiell förorening mellan sjukhuslokalvårdtillvägagångssätt, bestämt mot multidrug-resistent organismer,”, den möjliga bly- utredaren Nathalie skåpbil der Mee-Marquet (Universitetar av Tours, Frankrike) i ett pressmeddelande.

Som anmält i Antimicrobial Motstånd och Infektion Kontrollera, bedömde laget de biocidal kapaciteterna av molybdenumtrioxide, genom att exponera som var obetäckt, ytbehandlar och de som täcktes med metalloaciden till 11 typer av microorganismen.

Mikro-organismerna var utvalt baserat på deras kapacitet att orsaka sjukhus-fångna infektioner, och den inklusive vancomycin-resistent Enterococcusfaeciumen, Pseudomonas - aeruginosa, multidrug-resistent Acinetobacterbaumannii, och fungal två anstränger av Candidaalbicans, såväl som två anstränger av methicillin-resistent Staphylococcus - som är aureus.

Forskarna grundar det som jämförs med noncoated, ytbehandlar, dentäckte molybdenumen ytbehandlar ställd ut betydlig biocidal aktivitet, med alla nonspore-bilda bakterie- räkningar för denorganismer visningen markant lower på täckt, än noncoated ytbehandlar efter 24 timmar.

De snabbaste biocidal verkställer sågs mot den Staphyloccus arten, som minskade från över 1280 koloni-bilda enheter (cfu) till mer mindre än 800 i 2 timmar, och mot E.-faeciumen, som minskade från över 1200 till mer mindre cfu än 200 i denna tid, eftersom räkningarna av Gram-Negation mikro-organismer började endast att doppa markant efter 4 timmars exponering.

Av notera, hade täcka för metalloacid inget att verkställa på numrera av koloni-bilda enheter av spor-bilda anstränger av den difficile Clostridiumen, och tvåna anstränger av svampgåva.

”Föreslår variationerna i mottaglighet mellan Gram-Realiteten och Gram-Negation microorganisms och motståndet som ställs ut av spor-bilda, att skillnaderna bland mikro-organismer med hänsyn till deras mottaglighet till det biocidal ytbehandlar kan vara tack vare [jongenomträngligheten för oxoniumen] av deras cellvägg och/eller cellmembranet,” skriv författarna.

Forskarna tror att deras resultat föreslår att det när du täcker det bestämda sjukhuset ytbehandlar med molybdenumtrioxide kunde vara ett effektivt av att minimera bakterie- förorening med minsta människa riskerar långt, även om de medger att mer ytterligare forskning är nödvändig att bekräfta deras rön.

”I kontrast till desinfektionsmedel och antibiotikummar, kan mikrobiellt motstånd till metalloacids inte dyka upp, och de bör vara kassaskåpet för människabruk,”, sade skåpbil der Mee-Marquet.

Licensed from medwireNews with permission from Springer Healthcare Ltd. ©Springer Healthcare Ltd. All rights reserved. Neither of these parties endorse or recommend any commercial products, services, or equipment.

Advertisement