HUCPVC-cellterapi som är effektivare, i återställande av hjärta, fungerar efter myocardial infarkt

En studie publicerade denna månad av forskare på Universitetar av Toronto, och Toronto Princess Margaret Sjukhus har visat, att celler som härledas från navelsträngen, ”PeriVascular Celler för MänniskaNavelsträng” (HUCPVCs), är effektivare, i återställande av hjärta fungerar efter en akut myocardial infarkt (i allmänningspråk, en hjärtinfarkt) i ettkliniskt modellerar än en liknande cellbefolkning som härledas från benmärg.

I dagsläget dela upp i faktorer mesenchymal celler som är bekant att frigöra en serie av, som stimulerar silkespappret reparerar och kontrollerar inflammation, skördas mest gemensam från benmärg. Men den nya studien som är hövdad vid Dr. Armand Keating, föreslår nu att navelsträngceller outperform benmärgceller, i att förbättra hjärtamuskeln fungerar.

Studien som är utsläppt i CellTransplantation denna månad, visar, att cellerna som påbörjar från silkespappren som omger blodkärlen av människanavelsträngen, också som var bekant som ”Whartons Gelé,” outperformed strömguldmyntfoten för terapier för stemcellen för att reparera skada till hjärtamuskler, efter en framkallad hjärtinfarkt när den injiceras direkt in i det upprörda området. Appeller för Dr. Keating HUCPVCEN resulterar ”statistiskt och förbättrar markant” än benmärgceller.

Standard hjärta fungerar testar mätte verkställa av terapin, efter cellerna injicerades. HUCPVC-cellterapin var två gånger så effektiv på att reparera skada till hjärtasilkespappret än ingen behandling.

”Hoppas Vi att denna översätter in i mer få folk som framkallar komplikationer av hjärtafel, därför att deras muskel fungerar, efter en hjärtinfarkt har varit bättre,” påstår Keating.

Keating och hans lag ska nu färdiga extra pre-kliniska studier och hopp för att börja kliniska försök av HUCPVC-cellerna på tålmodig inom 12-18 månader.

Keating intresseras också, i att föra mer ytterligare forskning med navelsträngcellerna till betaget skada, verkställer av kemoterapi på hjärtasilkespapper, ett kvalfullt problem för några tålmodig som kan kureras av deras cancer endast för att konfrontera hjärtafel som ett resultat av behandling.

Frånsett föras hjärtsjukdomen, kliniska försök med mesenchymal celler runt om världen för att utforska behandlingen av en variation av sjukdomar, däribland en kallad allvarlig komplikation av benmärgtransplantation kneg-kontra-varar värd sjukdomen, autoimmune oordningar, neurological sjukdomar och silkespapperskadan som uppstår från lungen och leversjukdom. I Dag föras mer än 250 kliniska försök för närvarande över hela världen genom att använda mesenchymal celler.

Källa: Universitetar av Toronto

Advertisement