Digoxin för ifrågasatt atrial fibrillation

Vid Piriya Mahendra, medwireNewsReporter

Experter kallar in i ifrågasätter det utbredda bruket av digoxinen för atrial fibrillation (AF), i vaket av rön som anknyter drogen till ökande dödlighet.

Posta hoc analys av den Uppföljande Utredningen för AF av försök för RytmLedning som (INTYGA) gäller 4060 tålmodig som följs-upp för ett medel av 3,5 år, har avslöjt att digoxinen var tillhörande med en ökande 41% riskerar för all-orsakar dödlighet, riskerar en ökande 35% för kardiovaskulär (CV) dödlighet, och en ökande 61% riskerar för arrhythmic dödlighet.

All-Orsaka dödlighet ökades i tålmodig oavsett huruvida, eller inget hade de hjärtafel (HF), på beräknat äventyrar förhållanden av 1,37 och 1,41, respektive. Det fanns inte någon viktig digoxin-genus växelverkan för all-orsakar eller CV-dödlighet.

”Klassar Läkare bör försök att kontrollera en tålmodigs hjärta, genom att använda alternativ, som ett första fodrar, liksom beta blockers eller calciumblockers; om digoxinen används, använd en låg dos med försiktig klinisk uppföljning, utvärdera potentiella drogväxelverkan när startas nya läkarbehandlingar och övervaka digoxinen jämnar,”, den rekommenderade bly- författare Claude Elayi (Universitetar av Kentucky, Lexington, USA) i ett pressmeddelande.

”Bör Tålmodig vara medvetna av potentiell toxicitet och se deras läkare omgående i specifika kliniska lägen, för anföra som exempel, om de erfar palpitations eller syncope, som de kan komma före arrhythmic död.”,

INTYGAförsök randomized 2033 tålmodig till rytm kontrollerar, och 2027 som ska klassas, kontrollerar. Som anmält i EuropéHjärtan Föra Journal över, var digoxinen fallen föra 2816 (69,4%) av tålmodig inom 6 månader av randomization och/eller under studien.

”Betyder Dessa resultat, att bland AF-tålmodig att ta digoxinen som jämförs till de inte på digoxinen i INTYGAförsök, inom 5 år ett extra tålmodig ut ur sex ska matris från några orsakar, en extra tålmodig ut ur den åtta ska matrisen från kardiovaskulärt orsakar, och en extra tålmodig ut ur den 16 ska matrisen från arrhythmias,” förklarade Elayi.

”Klassar Dessa rön som appellen in i ifrågasätter det utbredda bruket av digoxinen i tålmodig med AF, bestämt när den används för att kontrollera AF, i ett liknande långt som i INTYGAförsök.”,

Han tillfogade att mekanismen som digoxinförhöjningdödar bland tålmodig är oklara vid: ”Orsakar Dödar från klassikerCV, huruvida tack vare arrhythmia, eller inte, kan delvis men inte helt förklara den. Detta föreslår att det måste finnas någon extra mekanism som återstår att identifieras.”,

Licensed from medwireNews with permission from Springer Healthcare Ltd. ©Springer Healthcare Ltd. All rights reserved. Neither of these parties endorse or recommend any commercial products, services, or equipment.

Advertisement