Studien identifierar gift flammar retardants i många uttrycker hem över U.S.ET.

Forskare anmäler ett ökande bruk av flammar retardants i den huvudsakliga annalkande fläcken för vuxen människa, barn, och familjen daltar i hemmet - soffan. I en studie som publiceras i ACS, föra journal över Miljö- Vetenskap, & Teknologi, beskriver de de första försöken att avkänna och identifiera flammaretardantsna som appliceras till skummainsidasofforna som finnas i miljoner av familjrum och vardagsrum över U.S.ET.

Ljung Stapleton och kollegor förklarar att många U.S.-producenter klibbar till standarda Kaliforniens flammability - benämnd ”Teknisk Information 117" (TB117) - och bruk flammar retardants i bostads- möblemang. Det 1975 standart (ändras nu till förhöjning avfyra säkerhet without flammar retardants), fokuserat på besparingliv, genom att skydda mot hem, avfyrar startat av stearinljus, matcher, och annat litet flammar. Forska, emellertid kan indikerade, som flammar, retardants migrate från skummar till hushållet dammar av för att bemanna och husdjur. Annan anknuten forskning flammar retardants med motsatt vård- verkställer. Stapletons laguppsättningen ut som samlar information, som konsumenter saknar ofta, däribland, som soffor innehåller, flammar retardants och vilka sorter.

Forskarna analyserade 102 skummar tar prov från bostads- soffor och grundar att mer producenter - omkring 85 procent - använder nu flammar retardants i deras soffor som jämförs till förflutnan. För soffor som inhandlas i de sist sju åren, flammar 93 innehållna procent, retardants. Mer än halvan av sofforna innehöll untested flammar retardants eller retardants, som har lyftt vård- bekymmer, däribland ”Tris,”, som är ansedd en sannolikmänniskacarcinogen som baseras på djura studier och, arrangerades gradvis - ut från bruk behandla som ett barn in pajamas i 1977.

Källa: Kemiskt Samhälle för Amerikan

Advertisement