Komma med malnutrition in i den politiska strålkastaren

”Är Mest folk funderaremalnutrition all om att inte ha nog mat eller nog av den högra sorten av mat att äta,”, men att fördriva ”[t] hans är en stor del av berättelsen… där är många annat anknyter i kedja,” Lawrence Haddad, direktören av Institutet av UtvecklingsStudier, skriver i en BBC-Tidskriftåsikt lappar. ”Så handla med att fixa för malnutritionhjälpmedel som är alla, anknyter i kedja -- mat som är vård-, sanitation, bevattnar och att bry sig,” honom påstår. ”Vet Vi att handwashing med tvålhjälp förhindra diarrén. Vi vet, att stärka mjöl och saltar med nyckel- vitaminer, och bantar närande intag för mineralunderlag för de med lågt kvalitets-. Vi vet, att deworming förbättrar närande absorbering vid guten,” honom fortsätter.

”Så, om vi vet, orsakar av malnutrition, den ruskiga avgiften som den utövar på folk och på samhällen, och vad som ska göras om den, då kan vi undra, därför den är så ihärdig,” Haddad skriver och att tillfoga, ”En ha som huvudämne resonerar är att malnutrition är en osynlig kris.”, Han fortsätter, ”Grundläggande oss måste att göra näring synlig, måste vi att hjälpa regeringar att bli mer svars-, och vi måste att finna väg att agera i konserten för näring. Ultimately måste vi att få mer politisk om malnutritionförminskning.”, Haddad ger exempel av några länder som har gjort detta, och han skriver att dengammala Skalan Upp NäringRörelse (SUN) ”är att leda långt” och ”är början som gör en skillnad till politik och tänkande och spendera.”, Han avslutar, ”finns Det omkring 170 miljon ungt barn som är undernärda, och det finns många mer vuxen människa som lider från den ruskiga legaten av malnutritiontidig sort i deras egna liv. Men vi kan utrota malnutrition i 20 år. Jag tror egentligen det med all min hjärta” (11/29).


http://www.kaiserhealthnews.orgDenna artikel trycktes om från kaiserhealthnews.org med tillåtelse från det Henry J. Kaiser Familj Fundamentet. Kaiser är Vård- Nyheterna, en editorially oberoende nyhetstjänst, ett program av det Kaiser FamiljFundamentet, en nonpartisan organisation för sjukvårdpolitikforskning som är unaffiliated med Kaiser Permanente.

 

Advertisement