Långt läkarundersökningarbete påverkanmissfallet riskerar inte väldeliga

Vid Helen Albert, Hög medwireNewsReporter

Resultat från ett systematiskt granskar, och meta-analys föreslår att skräck om väsentligen ökande missfall riskerar i funktionsdugliga förskjutningar för kvinnor, lång tid, och i jobb att gälla moderat-till-kick läkarundersökningarbetsbörda kan vara i hög grad ogrundadt.

Som anmält i Skandinavet Föra Journal över av Arbete och Miljö- Vård-, Jens Peter Bonde, från KöpenhamnUniversitetar i Danmark, och kollegor granskade 30 artiklar som bedömer släktingen, riskerar för missfallet som var tillhörande med olika typer av yrkes- aktiviteter.

Total- bedömde 13 studier verkställer av förskjutning - fungera, 10 påverkan av långa funktionsdugliga timmar, verkställer 18 av att lyfta, åtta få effekt av långa perioder av anseende, och fem verkställer av läkarundersökningarbetsbörda. Kvinnorna fungerade i en spänna av den inklusive sjukvården för yrkes- områden, jordbruk, textilbransch, kemtvätt och den farmaceutiska branschen.

Laget grundar att, av de utvärderade aktiviteterna, arbetet på en fixad nattförskjutning var tillhörande med det högst riskerar för missfall, på en 51% släkting riskerar förhöjning som jämfördes med arbetet under dagen, även om riskera för dessa kvinnor var stilla dämpar endast.

Arbetet för 40-52 timmar per vecka och att lyfta mer än 100 kg/day, stå för mer än 6-8 timmar/dag och havande enkick läkarundersökningarbetsbörda ökade också släktingen riskerar för missfall, men endast vid 12-36%.

Forskarna noterar att, då mindre högkvalitativa artiklar var uteslutna från analysen, riskeraförhöjningarna som är tillhörande med långa perioder av anseende, och långa funktionsdugliga timmar var mindre.

”Ger Dessa i hög grad uppmuntra rön inte ett starkt fall för ombudbegränsningar i förhållande till förskjutning - fungera, långa funktionsdugliga timmar, yrkes- lyfta, att stå och läkarundersökningarbetsbördan” för gravid kvinna, något att säga Bonde o.a.

Emellertid stunder som de underhåller, som bevisa inte stöttar för närvarande obligatoriska begränsningar för gravid kvinna, dem något att säga, som ”det finns ett tränga behov att föra mer och förbättra presumtiva utredningar, med inskrivning av kvinnor för eller under de very tidigt stadium av havandeskap.”,

De föreslår också det ”, notwithstanding uppmuntra den allmänt naturen av denna granskar, det kan vara försiktiga att råda kvinnor mot arbete som medför hög nivå av sådan exponeringar under den första trimesteren av havandeskap.”,

Licensed from medwireNews with permission from Springer Healthcare Ltd. ©Springer Healthcare Ltd. All rights reserved. Neither of these parties endorse or recommend any commercial products, services, or equipment.

Advertisement