Personifierat ändtarms- löfte för cancerterapishows

Vid Kirsty Oswald, medwireNewsReporter

Personifierad kemoterapi för ändtarms- cancerresultat i hög frekvens av det pathologic svaret, indikerar resultaten av en pilot- studie.

”Visar Dessa data, att den är görliga att vägleda valet av kemoterapi i tålmodig med ändtarms- cancer som applicerar en enkel, som man har råd med och praktisk algoritm,” något att säga Antonio Cubillo (den Universidad EG San Pablo, Madrid, Spanien) och kollegor.

De inklusive 16 tålmodina för studie med den T3- och/eller knutpunkt-realitet sjukdomen. Sex till 8 veckor för kirurgi, tålmodig mottog capecitabine 5 dagar per vecka, styrka-modulering radiotherapy och extra behandling enligt en algoritm.

Endast fyra tålmodig mottog precis capecitabine, fördriver fyra tålmodig med tumors för kicken Topo-1-positive mottog irinotecan, och åtta av de med tumorsnegationen för både Topo-1 och ERCC-1 mottog oxaliplatin. Dessutom mottog 10 tålmodig med BRAF-muterad tumors för KRAS- eller bevacizumab, och sex tålmodig med wild typmutationar mottog cetuximab.

Sammanlagt hade 11 tålmodig downstaging av Ten att arrangera och endast ett tålmodigt avancerat från T2 till T3. Inga tålmodig som framläggas med ny lymfaknutpunktmedverkan och åtta tålmodig erfaren downstaging av Net arrangerar.

I slutsumma hade 81% ingen knutpunktmedverkan efter behandling, och 50% hade ett färdigt pathologic svar. Författarenågot att säga, som denna jämför till ett typisk, klassar av 16% som anmälas i meta-analyser.

Interestingly grundar författarna, att topografi för positronutsläpp (PET) var en fattig spåman av resultat, med endast två tålmodig med negationHUSDJURresultat, visningtumor somregression av graderar 4. De något att säga, att denna kunde vara, därför att de utförde den ÄLSKLINGS- studien på avsluta av behandling, ny forskning för stunder föreslår att den kan vara bättre att utföra den en vecka, efter pretreatment har börjat.

Fördriva författarenågot att säga, att deras resultat är uppmuntran och beskriver de tålmodiga resultaten som ”anmärkningsvärda,” dem varnar att de lilla storleksanpassar av deras studie begränsar tolkningen av resultaten.

”Bör Denna strategi testas i randomized arrangerar gradvis studie som II jämförs med konventionella 5 fluoroacil-baserad chemoradiation,” dem, avslutar i Amerikanen Förar Journal över av Klinisk Oncology.

Licensed from medwireNews with permission from Springer Healthcare Ltd. ©Springer Healthcare Ltd. All rights reserved. Neither of these parties endorse or recommend any commercial products, services, or equipment.

Advertisement