Thermo Vetenskapliga, UT Arlington mottar U.S.-patent för Dionex QD-avkännare

Texasuniversitetet på Arlington och Thermo Fisher Vetenskaplig Inc., världsledare i portionvetenskap som meddelas att de har beviljats ett United States patent (#8,293,099) för en ny laddningsavkännare för jonchromatography som de framkallade tillsammans. Uppfinningen har kommersialiserats som den Thermo Vetenskapliga Dionex QD-avkännaren, som introducerades i Mars 2012 på den Pittcon Konferensen och Expoen.

Avkännaren som används i kombination med det Thermo Vetenskapliga systemet för Dionex ICS-4000 jonchromatography, är väl - passat för analys av polyphosphates av miljö- testa laboratorium, organiska syror i maten och de dryckbranschen och aminesna i kemikalieer. Den erbjuder ett enkelt att använda alternativ till traditionella conductivityavkännare för maximalt ID, maximal renhetanalys, och quantification, fördriver ge allmänt mer information.

Laddningsavkännaren uppfanns av kemiprofessorn Purnendu ”Sandiga” Dasgupta för UT Arlington, tillsammans med Bingcheng Yang av hans forskninggrupp och Kannan Srinivasan, den tekniska direktören för Dionex Korporation, ett Vetenskapligt dotterbolag av Thermo Fisher. Patent ägas gemensamt av Dionex och UT-Systemet.

Dasgupta har mottagit talrika medborgare- och landskamputmärkelsear för hans arbete i jonchromatography, däribland den prestigefulla Utmärkelsen 2012 för Dal som Nogare ges av ChromatographyFora av den Delaware Dalen och den Kemiska SamhälleUtmärkelsen 2011 för Amerikan i Chromatography. Dasgupta har tilldelats mer än $18 miljoner i forskninglån och är författare av mer än 400 vetenskapliga legitimationshandlingar. Det senaste patent är hans 23rd i Förenta staterna.

”Är Vi bestämt stolt, som denna innovation har gjort dess långt in i marknadsplatsen,” sade Carolyn Cason, vicepresidentet för forskning på UT Arlington. ”Är En av kännemärkearna av en vibrerande forskninguniversitetar kapaciteten att team med bransch till den för- vetenskapliga applikationen, och detta är vad Dr. Dasgupta har gjort.”,

”Ser Vi denna som en modig changer,”, sade Chris Pohl, den Thermo Fisher vicepresidentet, chromatographykemi. ”Ladda upptäckt, när du kombineras med dämpad conductivityupptäckt, kan användas som ett confirmatory bearbetar eller som en kompletterande avkännare för att ge extra analytisk information.”,

Källa: Texasuniversitetet på Arlington