Calmangafodipir skyddar mot biverkningar av cancerbehandlingar

En drog som framkallas på den Linköping Universitetar i Sverige, skyddar mot biverkningarna av cancerbehandlingar, som stundförstärkning verkställer på tumöret. En landskampdrogutvärdering är nu starta upp på en större grupp av tålmodig.

Resultaten av studierna med sammansättningen som var bekant som calmangafodipir, publicerades i det senast utfärdar av cancern förar journal över Translational Oncology med Professorn Rolf G.G. Andersson som den huvudsakliga författare.

Forskningen var initierad på en vikt som kallades mangafodipir, som användes, som massmedia för en kontrast i magnetisk resonans avläser. Men pharmacologists på LiU upptäckte att den skyddade också sunda celler i anslutning med cancerbehandlingar.

”Grundar Vi, att vikten kunde påverka bildandet av syreradikaler, som är en orsaka av biverkningar i kemoterapi,” något att sägaProfessorn Andersson.

Till exempel numrera av minskningar för vitblodceller drastiskt i nästan alla tålmodig, som öppnar dörren till infektioner, som kunde även vara dödliga.

Forskarna började med cellen testar och gick därefter på till möss som smittades med cancerceller. Mössna behandlades med kemoterapi och var administrerad mangafodipir samtidigt. För stundvit för Tumör skyddades bildande minskade celler för blod.

Ett problem var att ett stort portionr av manganesen i vikten var utsläppt; som en följd verkställer realiteten avtagit. Den fria manganesen kan också vara giftig och orsaka hjärnskada.

”Gjorde om bytte ut Vi vikten och en radda manganesen med calcium. Detta gav ett mer stabil komplex, som vände ut för att vara även bättre på skyddande celler som därmed var ökande anti-cancern, verkställer,” något att sägaProfessorn Andersson.

Verkställa av mangafodipir bekräftades i en mindre studie på tålmodig med koloncancer, som publicerades i Translational Oncology i Februari 2012.

Jan Olof G. Karlsson är en hög föreläsare på den Linköping Universitetar, och en hög forskare på PledPharma AB, som framkallar drogen, som ska, marknadsföras under märkesnamnet PledOx®. En landskamp Arrangerar Gradvis 2 studien som gäller tålmodig med cancer av den stora inälvan, har för en tid sedan varit initierad. Resultaten förväntas på avsluta av året.

Källa: Linköping Universitetar i Sverige

Advertisement