Intelligent algoritmer för att programmera djup hjärnstimulans i Parkinsons som ska framkallas av Great Lakes NeuroTechnologies

Great Lakes NeuroTechnologies (GLNT) meddelade i dag att de lanserar en studie att bestämma feasibilityen av att använda intelligent algoritmer för att hjälpa med att programmera djupa hjärnstimulansinställningar för Parkinsons sjukdom. Studien betalas av $283.828 Arrangerar Gradvis lån för Forskning för Liten Affär för I Innovativt från MedborgareInstituten av det Vård-, MedborgareInstitutet av Neurological Oordningar och Slår. Teknologin ska framkallas på Great Lakes NeuroTechnologies [http://www.glneurotech.com] och den kliniska feasibilitystudien som avslutades på Universitetar av Alabama på Birmingham.

Den Djupa hjärnstimulansen (DBS) föreställer en växande terapi för rörelseoordningar liksom Parkinsons sjukdom (PD). DBS gäller att inympa en elektrod i ett specifikt område av hjärnan och därefter att justera stimulansinställningar till ett jämnt som lättar PD-tecken, utan att orsaka biverkningar. Fördriva terapin har visats effektivt för behandling Parkinsons av motoriska tecken, det finns en stor olikhet i resultat bland inympad omväxlande postoperative ledning för tålmodig som tack vare angår bestämt DBS som programmerar optimization. Det kan finnas flera resonerar för resultatvariability i inklusive programmerareutbildning för tålmodig och erfar och tiden som krävs för att bestämma en optimal uppsättning av DBS-parametrar. Programmerare kan justera flera typer av inställningar däribland kontakten, polaritet, frekvens, pulserar bredd och amplitud av stimulansen. Detta skapar ett enormt belopp av möjlighetkombinationer som måste utvärderas över multipeltyper av motoriska tecken i en inskränkt tid inramar under ett kontorsbesök.

”Som neuromodulationen marknadsför fortsätter för att växa, ser vi ett starkt behov för värdera - ökat bearbetar, som kan förbättra, programmera för DBS erfar för båda läkare, och tålmodig”, sade Dustin Heldman, BiomedicalForskningChefen och Rektor Utredare på GLNT. ”Syften för Denna forskning att framkalla intelligent algoritmer som kan förminska tiden och optimera resultat för att programmera djup hjärnstimulans. Den bygger på det starka fundamentet av vår Kinesia teknologi för att mäta Parkinsons motoriska tecken både i kliniken och på tålmodiga hem.”, Systemet ska inflytande existerande Kinesia™ teknologin [http://glneurotech.com/kinesia/] som kvantifierar Parkinsons motoriska tecken liksom jordskalv, bradykinesia och dyskinesia för att framkalla ett funktionellt kartlägger. Ska Intelligent algoritmer navigerar DBS-parameterutrymmet för att bestämma en optimal uppsättning av att programmera parametrar som maximerar symptomatic gynnar stunder som minimerar biverkningar och batteriförbrukning.

Tack för Dr. Heldman MedborgareInstitutet av Neurological Oordningar och Slår för att betala Arrangera Gradvis som MIG, projekterar NIH SBIR (1R43NS081902-01).

Om Great Lakes NeuroTechnologies

Great Lakes som NeuroTechnologies [http://www.glneurotech.com] begås till banbrytande innovativa biomedicalteknologier till serveforskning, utbildning och medicinska gemenskaper som förbättrar, tar fram till medicinsk teknologi för olika befolkningar och positivt att få effekt livskvalitet för folk runt om världen.

Advertisement