Det Nya beräkningssystemet bestämmer ålder och könsbestämmer av ett lik med pålitlighet av 95%

Forskare på Universitetar av Granada, Spanien, har planlagt ett nytt beräkningssystem, som bestämmer åldern, och könsbestämmer av ett lik med en pålitlighet av 95%. Detta system baseras på kallad fri programvara Avbildar och en fri DICOM-displayer som kallas K-Pacs. Detta statlig-av--konst system är mycket olikt från de van vid traditionella macroscopy systemen utvärderar de osteoarticular särdragen av ett lik, och det är mycket snabbare och användarvänligt.

Författare av denna studie är Manuel L-pez Alcaraz, en forskare på det Rättsmedicinska AntropologiLaboratoriumet av Universitetar av Granada, i samarbete med professorer Miguel Botella L-pez, Inmaculada Alem-n Aguilera och Pedro Manuel Garamendi Gonz-lez.

Författarna av studien undersökte 169 DICOM sparar (den Digital att Avbilda och Kommunikationen i Medicin, landskampen som är standard för fördelande läkarundersökning, avbildar), av CT-bildläsningar av tålmodig mellan 17 och 90 år myndigt som levererades av denLa Mancha hälsovården (SESCAM).

HistogramAnalys

Forskarna undersökte det pilformigt delar upp av det articular ytbehandlar av den blygd- symphysisen och pubisen sig själv, således erhålla fyra delar upp: två delar upp av rätten och den lämnade symphysisen, och två delar upp av pubisen. Avbilda var tekniker van vid analyserar delar upp, strukturerar histogram av erhölls, och de statistiska variablerna av histogram skrevs in in i Avbildaprogramet för att bestämma hur histogram förbinds för att åldras och könsbestämma.

”Åldras och könsbestämma är nödvändigt för IDet av lik, och pubisen är speciellt relevant för denna ämnar. I vår studie exploaterade vi den stora kapaciteten av ADB-system att diskriminera mellan de olika grå färg skuggar i ett histogram (människan synar endast kan diskriminera 64), för att bestämma, hur histogram kan ge information om ålder och könsbestämma”, Lopez som Alcaraz påstår. Forskare noterar att denna teknik kan är användbar i virtopsies eller faktiska obduktioner. ”I dagsläget, är den huvudsakliga nackdelen av den faktiska obduktionen att den inte kan byta ut den macroscopic analysen av silkespapper för IDet av potentiella patologier som huruvida bestämmer en skada tillfogades för eller efter död som bedömer jaga av en skada… Etc., Som den nya tekniken baseras på avbilda analys, det kan appliceras till den faktiska obduktionen för att ge många mer svar än traditionella analysmetoder.

Forskare intygar att denna är en kliva framåtriktat i sätta in av Rättsmedicinsk Antropologi. ”Bör Vi byta ut traditionella osteological metoder med ny teknik, och att exploatera fördelarna av visuellt hjälpmedelkommunikationerna och att avbilda era”, påstår forskare.

I tillägg säger emott denna studie det traditionella antagandet i Rättsmedicinsk Antropologi att pubisen är endast användbar för IDet av lik i åldern spänner av 20 till 40 år. ”Erhöll Vi utmärkta resultat i IDet av lik av äldre folk, än 50 år, speciellt i manar”, författare noterar.

Källa: Universitetar av Granada

Advertisement