Afrikanska statschefar möter för att tilltala maternal dödlighet, mål för MDG 5

Afrikanska ”statschefar som samlas i Etiopien huvudstad Addis Ababa för det Afrikanska Fackliga Toppmötet som möts på en sidohändelse på Söndagen, Jan. 27 för att förnya deras förpliktelse till förminskande den maternal dödligheten, klassar på kontinenten,”, Tjänste- rapporter för den Inter Pressen. Nyhetstjänsten noterar 2009 barkassen av CARMMA, Aktionen för Accelerated Förminskning av Maternal Dödlighet i Afrika, vid den Afrikanska Unionen och UNFPAEN, som syften till ”rörelser [e] Afrika närmare att uppnå MilleniumUtvecklingsMål (MDG) 5: förminskande klassar den maternal dödligheten tre-inkvarterar by, och se till universal ta fram till den reproduktiva sjukvården vid 2015.”,

”Övertygas den Afrikanska Fackliga Kommissionären av Sociala Angelägenheter, Dr. Mustapha Kaloko, inte att den Afrika ska räckvidden det fastställda målet vid 2015 men honom gör troar CARMMA har kapaciteten att accelerera förminskningen,” enligt IPS. Kaloko sade, ”, är Vi inte ny framkallning planerar, men att förbättra instrumenterar oss har redan,”, skriver nyhetstjänsten och att tillfoga UNFPA-Verkställande direktör Babatunde Osotimehin sade, ”är Denna händelse inte om pengar utan om förpliktelse. Vi är här att se till att inga kvinnor dör ge liv.”, Artikeln diskuterar utmaningar och möjlighetlösningar och noterar, ”Så långt, Ekvatorialguinea är den enda Afrikanska nationen bland 10 länder över hela världen att ha nett MDG 5" (Biset, 1/27).


http://www.kaiserhealthnews.orgDenna artikel trycktes om från kaiserhealthnews.org med tillåtelse från det Henry J. Kaiser Familj Fundamentet. Kaiser är Vård- Nyheterna, en editorially oberoende nyhetstjänst, ett program av det Kaiser FamiljFundamentet, en nonpartisan organisation för sjukvårdpolitikforskning som är unaffiliated med Kaiser Permanente.

 

Advertisement