Öva i havandeskap förminskar motsatt verkställer av gestational sockersjuka

Vid Helen Albert, Hög medwireNewsReporter

Stamgästmoderat-styrka övar under understödjahalvan av havandeskap kan förbättra foster-, och maternal resultat för kvinnor, som framkallar mellitus gestational sockersjuka (GDM), visar studierön, även om laget noterar att stamgästen övar inte förminskade markant riskera för framkallning av GDM per se.

Som anmält i Britten Föra Journal över av SportMedicin, bedömde Jonatan Ruiz (Universitetar av Granada, Spanien) och kollegor gynnar av främja för ingripande dämpar övar tre tider veckor 10-12 i för veckan (minut 50-55 per period) från till veckor 38-39 av vanlig omsorg för havandeskap kontra för 510 kvinnor fria som var initialt sunda och sockersjuka.

Enligt de Vård- Organisationskriterierna (WHO) för Världen framkallade fördriver 19,5% av övagruppen och 28,0% av kontrolleragruppen GDM, 13,8% och 14,7% av den respektive grupper framkallade GDMEN enligt LandskampAnslutningen för Sockersjuka i HavandeskapStudieGruppen (IADPSG). Båda var dessa mellan gruppskillnader nonsignificant.

Emellertid riskerar GDM (tillhörande WHO-kriterier) - för macrosomiaen, en foster- komplikation för allmänning som är tillhörande med villkora, förminskades av en viktig 58% i öva kontra kontrolleragruppen. Kvinnor med GDM i övagruppen hade ett veck 1,76, och de i den vanliga omsorggruppen ett veck 4,22 ökande för att riskera för att ha ett barn med macrosomia jämförde med de utan GDM.

”Är Detta som finner, av allmän hälsarelevans, därför att den foster- macrosomiaen är tillhörande med viktig maternal och neonatal morbiditet,” skriver författarna.

Jämfört med kvinnor, som inte framkallade GDM, var de med GDM i övagruppen också viktiga 34% mindre troligen som kräver en akut eller elective cesarean leverans, än de i kontrolleragruppen, på respektive riskerar förhöjningar av 1,30 veck kontra 1,99.

”Tror Vi att detta resultat är också av potentiell klinisk relevans som varar skyldig till de maternal komplikationerna som är tillhörande med cesarean leverans liksom infektion, överdriven blodförlust, respiratoriska komplikationer, reaktioner till anestesin, längre inläggning på sjukhusperioder, såväl som den högre läkarundersökningen kostar,” något att säga laget.

De noterar, att den gestational åldern var liknande i båda grupper och, att kvinnor i övagruppen nådde ungefärligt 12% väger mindre än de i kontrolleragruppen, utan hänsyn till dem framkallade huruvida GDM.

”Sammantaget, ger vårt rön mer ytterligare service för gynnar av moderat-styrka övar…, och för övervakat att främja öva ingripanden under havandeskap,” avslutar Ruiz o.a.

Licensed from medwireNews with permission from Springer Healthcare Ltd. ©Springer Healthcare Ltd. All rights reserved. Neither of these parties endorse or recommend any commercial products, services, or equipment.

Advertisement