Nordkorean Tre manipulerar dödat i Nigeria; Regeringen U.N.-byråer fördömer mord av polioarbetare

”Har Tre som Nordkoreanen manipulerar, dödats i engryning attack i Nigeria nordöstra town av Potiskum, polisnågot att säga,”, men ”[t] var han bevekelsegrunden av Söndag attack inte omgående klar,”, AlJazeera rapporter (2/10). ”Manipulerar har dödarna… av i Potiskum, en town i Yobe som är statlig long under attack vid secten som är bekant som Boko Haram, kommer, efter revolverman dödade åtminstone nio kvinnor som administrerar poliovaccin i Kano, ha som huvudämnestaden av Nigeria huvudsakligen Muslimnorden,” Associatedet Press noterar och att tillfoga, ”Ingen grupp ännu fordrat ansvar för det attack endera, fast den följer att föregav Boko Haram som attacker som fokuserar nu på mer mjuk uppsätta som mål, gillar lätt bevakad mobil ringer står hög.”,

Enligt nyhetstjänsten ”I en meddelandeFredag Presidenten Goodluck Jonathan fördömde dödandena av polioarbetarna och lovade att försök att klippa barndödlighet som skulle för att inte stoppas av ”mindless agerar av terrorism”” (Abubakar o.a., 2/10). Ett gemensamt meddelande för U.N. som utfärdades på Fredag, sade, ”UNICEF, och WHO sammanfogar Regeringen av Nigeria, i att fördöma attacker i statliga Kano, Nigeria, som har dödat och sårade vård- arbetare. Sådan attacker är en dubbel tragedi; för de vård- arbetarna och deras familjer och för barnen och de sårbara befolkningarna som rånas av grundläggande liv-besparing vård- ingripanden. Dessa attacker är oacceptabla under någon omständighet” (2/8).


http://www.kaiserhealthnews.orgDenna artikel trycktes om från kaiserhealthnews.org med tillåtelse från det Henry J. Kaiser Familj Fundamentet. Kaiser är Vård- Nyheterna, en editorially oberoende nyhetstjänst, ett program av det Kaiser FamiljFundamentet, en nonpartisan organisation för sjukvårdpolitikforskning som är unaffiliated med Kaiser Permanente.

 

Advertisement