Better riskerar modellerar nödvändigt för estrogenreceptor-negation bröstcancer

En bröstcancer riskerar förutsägelse modellerar framkallat för Afrikansk amerikan ansar för att underskatta riskerar i bestämda undergrupper, enligt en ny studie från den Slone Epidemiologyen Centrerar (SEC) på den Boston Universitetar. Modellera förutsade estrogen (ER)receptor-negationen bröstcancer, som är ett mer aggressiv bildar av bröstcancer som det påverkar oproportionellt Afrikansk amerikankvinnor, mer dålig än ER-realitet bröstcancer.

Studien som publicerades den on-line todayen i Föra Journal över av MedborgareCancerInstitutet, var ledde av Deborah Boggs, ScD, den postdoctoral bundsförvanten på Slone och studie motsvarande författare.

Bröstcancern Riskerar Bedömning Bearbetar, bekant, som Gailen modellerar, är också den van vid bedömningen som en kvinna bröstcancer riskerar och att bestämma valbarhet för bröstcancerförhindrandeförsök. Gailen modellerar var framkallat baserat på data från vitkvinnor men har funnits för att underskatta bröstcancer riskerar i Afrikansk amerikankvinnor. Forskare hade föregående ändrat Gailen modellerar genom att använda data från Afrikansk amerikankvinnor i Kvinna Preventivmedel, och Reproduktivt Erfar (CARE) studien och hade validerat OMSORGEN modellerar bland postmenopausal Afrikansk amerikankvinnor mellan åldrarna av 50 och 79.

I denna studie testade forskare OMSORGEN modellerar bland både premenopausal och postmenopausal kvinnor som använder data från Svart kvinna Vård- Studie (BWHS), en pågående uppföljande studie av 59.000 Afrikansk amerikankvinnor från över U.S.ET. Utredarna fokuserade på 45.942 kvinnor som var 30 till 69 år som var gammala och som var fria av cancer på början av studien. De grundar att OMSORGEN modellerar förutsade exakt att numrera av bröstcancer som skulle, uppstå bland kvinnor, som hade givit födelse, för åldern av 25 men var en mindre exakt spåman bland kvinnor, som gav först födelse på en mer sistnämnd ålder som underskattar numrera av bröstcancer i denna grupp vid 29 procent.

Modellera för vitkvinnor, denna dela upp i faktorer används inte i OMSORGEN modellerar för Afrikansk amerikankvinnor, Eftersom en kvinna födelse för ålder används först i Gailen. Forskarna avslutar att födelse för åldern först kan vara ett viktigt dela upp i faktorer för att inkludera i en riskera modellerar för Afrikansk amerikankvinnor för att förbättra förutsäger att bröstcancer riskerar för kvinnor med en mer sistnämnd födelse för ålder först.

Författarna grundar också, att OMSORGEN modellerar, liknande till annan bröstcancer riskerar förutsägelse modellerar, är inte ett pålitligt bearbetar för att förutsäga att en kvinna individ riskerar av framkallande bröstcancer. Dessutom var den mindre effektiv på förutsägelsen, på individnivån, ER-negationen bröstcancer än ER-realitet bröstcancer.

Författarna avslutar att det finns ett behov att framkalla ett bättre riskerar modellerar för ER-negationen bröstcancer, en underordnad typ som är tillhörande med en mer fattig prognos än ER-realitet tumors, och som diagnostiseras mer gemensam i Afrikansk amerikankvinnor än i vitkvinnor.

Källa: Boston UniversitetarMedicinskt center

Advertisement