Forskare upptäcker att genetiskt hoppa av som kan stoppcelltillväxt

EttBaserat forskninglag har upptäckt att ett genetiskt hoppar av som kan celler för för stoppcelltillväxt och styrka in i en statlig död-kringgå överlevnad.

Finna har avslöjt en viktig mekanism som kontrollerar tillväxten av snabb-delande celler som kan ultimately leda till utvecklingen av nya behandlingar för inklusive cancer för sjukdomar.

Upptäckten gjordes av den Förbundna ProfessorJoan Heathen, Dr Yeliz Boglev, och kollegor på Melbournen-Parkville Förgrena sig av det Ludwig Institutet för CancerForskning. Dr Kate Hannan, den Förbundna ProfessorStacken Pearson och BundsförvantProfessorn Ross Hannon på den Peter MacCallum Cancern Centrerar, också bidraget till arbetet, som publicerades i Genetiken för föra journal över PLOS denna månad.

Den Förbundna ProfessorHeathen, en Ludwig InstitutMedlem, som överförde för en tid sedan henne forskninggruppen till det Walter och Eliza Hall Institutet, sade att upptäckten gjordes stunder som studerar zebrafishembryon genetiska mutationar för den hamn som förhindrar forcelltillväxt under organutveckling.

”Ger Zebrafish embryon oss med ett stort laboratorium modellerar för dessa studier, därför att de är genomskinliga, ett attribut som låter oss spåra tillväxten av framkallande snabbt organ i levande djur under ett enkelt mikroskop. Dessutom är är generna som kontrollerar tillväxt, och spridning av framkallande silkespapper i grunden identiska i zebrafish och människor och bekant vanligt att tas ut till militärtjänst av cancerceller.

”Upptäckte Vi att en mutation i en förhållandevis under-utstuderad gen kallade pwp2h-blytak till den defekta enheten av ribosomes, ”proteinfabrikerna” av celler och stoppar celler från att dela,”, sade hon. ”Vad var fängslande var att celler under spänning från ribosomefel inte dog. I stället kallade började cellerna som kopplades på en överlevnadmekanism, autophagy och att erhålla nutrients, genom att smälta deras egna intracellular delar.”,

Ribosomes är stort molekylärt bearbetar med maskin i celler som tillverkningproteiner, och är kritiska för celltillväxt och uppdelning. För närvarande finns det stort intresserar i framkallande terapi till kvarterribosomeproduktionen, som en strategi för att förhindra cancerceller från att dela.

”Kunde Vår forskning ha implikationer för denna typ av cancerbehandling,”, sade den Förbundna ProfessorHeathen. ”Visade Vi att, när ribosomeenheten avbryts, cellstoppet som växer som önskat, men till vår överrrakning dem skriver in en statlig överlevnad. Encancer behandling, som främjar oavsiktligt överlevnaden av cancerceller till och med autophagy, är klart inte önskvärd. Emellertid visar vårt rön i zebrafish att, om ribosomeenheten blockeras, och, autophagy förhindras samtidigt, celler dör snabbt. Det är möjligheten, som en kombination av inhibitors, som kvarterribosomen fungerar och autophagy, kunde ge en effektiv anti-cancer behandling,” henne sade.

Förbundna ProfessorHeath'sens grupp fortsätter dess forskning på det Walter och Eliza Hall Institutet som undersöker andra genetiska mutationar i zebrafish som avbryter celltillväxt och uppdelning. ”Är Vi intensiva att förhöja vårt att närma sig, genom att applicera existerande forskningteknologier på institutet,”, sade hon. ”Har Vi identifierat ett nummer av cell- bearbetar det som delar snabbt celler - inklusive cancerceller - beror på, och de nästa arrangerar är att testa huruvida dem kunde ge nytt uppsätta som mål för anti-cancer terapi.”,

Källa: PLOS-Genetik

Advertisement