Skadligt verkställer av spänning kan vara nyckel- till att klara av som är kroniskt, smärtar

För kroniskt smärta lidande person, liksom folk som framkallar smärtar tillbaka efter en bilolycka som undviker det skadligt, verkställer av spänning kan vara nyckel- till att klara av som är deras, villkorar. Detta är bestämt viktigt för folk med engenomsnitt hippocampus, som dessa individer verkar för att vara bestämt sårbara till spänningen. Dessa är rönet av en studie av Dr. Pierre Rainville, PhD i Neuropsychology, Forskare på Forskningen Centrerar av Instituten universitaire de gériatrie de Montréal (IUGM) och Professor i Fakulteten av Dentistry på Université de Montréal, tillsammans med étienne Vachon-Presseau, en PhD-deltagare i Neuropsychology. Studien visades i Hjärnan, en föra journal över som publicerades av den Oxford UniversitetarPressen.

”Kallas Cortisol, ett hormon som produceras av de adrenal körtlarna, ibland ”spänningshormonet”, som den aktiveras i reaktion för att belasta. Vår studie visar, att en liten hippocampal volym är tillhörande med högre cortisol jämnar, som bly- till ökande sårbarhet som smärtar, och kunde förhöjning riskera av framkallning smärta chronicity,” förklarad étienne Vachon-Presseau.

Smärta, Som Dr. Pierre beskrev Rainville, ”Vår forskning utgjuter mer lätt på den neurobiological mekanismen av detta viktiga förhållande mellan spänningen och. Huruvida smärtar resultatet av en olycka, en sjuka eller en kirurgi, är ofta tillhörande med hög nivå av spänningen som Vårt rön är användbart dem öppnar däri upp avenyer för folk, som lider från smärtar för att finna behandlingar, som kan dess minskning få effekt och kanske även förhindra chronicity. Att att komplettera deras medicinsk behandling, att smärta lidande person kan också fungera på deras spänningsledning, och skräck av smärtar, genom att få hjälp från en psykolog och prövas avkoppling- eller meditationtekniker.”,  

Summarisk Forskning

Smärtar inklusive 16 tålmodig för Denna studie med kronisk baksida, och en kontrolleragrupp av sunda 18 betvingar. Målet var att analysera förhållandena mellan fyra dela upp i faktorer: 1) cortisol jämnar, som var beslutsamma med saliva tar prov; 2) bedömningen av kliniskt smärtar anmält av tålmodig före deras hjärnbildläsning (själv-föreställningen av smärtar); 3) hippocampal volymer som mätas med anatomical magnetiskt avbilda för resonans (MRI); och 4) hjärnaktiveringar som bedömas med den funktionella thermalen för MRI (fMRI) efter smärtar stimulanser. Resultaten visade att tålmodig med kroniskt smärtar har allmänt högre cortisol jämnar än sunda individer. 

Dataanalys avslöjde att tålmodig med en mindre hippocampus har högre cortisol jämnar och starkare svar till akut smärtar i en hjärnregion som är involverad i föregripa ångest i förhållande till smärtar. Svaret av hjärnan till det smärtsamma tillvägagångssättet under bildläsningen reflekterade delvis styrkan av kliniska tålmodigns ström smärtar villkorar. Dessa rön stöttar det kroniskt smärtar sårbarhet modellerar i vilket folk med en mindre hippocampus framkallar ett starkare spänningssvar, som deras förhöjningar smärtar i sin tur, och kanske deras riskera av att lida från kroniskt smärtar. Denna studie stöttar också spänningsledning som ingripanden som ett behandlingalternativ för kroniskt smärtar lidande person.

Källa: Institut universitaire de gériatrie de Montréal

Advertisement