Hypermobile barn på mer stor riskerar för gemensamt smärtar, som de får äldre

En presumtiv studie av STORBRITANNIEN forskare grundar att tonåringar, som dubblett-fogas ihop-medically benämnde gemensamt hypermobility-är på mer stor riskerar för musculoskeletal framkallning smärtar, som de får äldre, bestämt i knuffar, knä, anklar och fot. Rönet som publiceras i Artrit & Reumatism, en föra journal över av AmerikanHögskolan av Rheumatology (ACR), indikerar att barn med gemensam hypermobility är ungefärligt två gånger så rimliga att framkalla smärtar på dessa fogar ihop.

När ligament är lösa (ligamentous laxity) den kan orsaka fogar ihop för att fördjupa det okända som det normala spänner (hypermobility), med studievisning en genetisk bas för möjlighet. Emellertid när De är genetiskt, orsakar är inte funnit, och gemensamt smärta är närvarande, manipulerar kan använda benämna`en det godartada gemensamma hypermobilitysyndromet.', Flera studier har visat att gemensamt smärta är vanligt i barn med hypermobility, med några rapporter som kicken, som 74% av barn med gemensamt erfara för hypermobility smärtar. Yet föreslår annan forskning att musculoskeletal stunder smärtar är ett frekventeraklagomål i tonåringar, det är ingen mer allmänning i de med gemensam hypermobility.

”Med sådan kämpa bevisa oss uppsättningen ut för att bestämma huruvida tonåringar med gemensam hypermobility är på riskerar av musculoskeletal framkallning smärtar,” förklarar den bly- författareProfessorn Jon Tobias från Universitetar av Bristol, UK. I en studie som betalades av ArtritForskning UK, rekryterade laget, deltagare från Avon den Longitudinal Studien av Föräldrar och Barn (ALSPAC), också som var bekant som Barn av 90-tal. Gemensam hypermobility var beslutsam på ungefärligt ålder 14 vid en Beighton ställning av 6 eller mer ut ur en möjlighet 9. Individen fogar ihop var beslutsam att vara hypermobile, om, till exempel, knä kunde vara vridna tillbaka, eller tumna kunde handlag wristen. På nästan ålder 18, utvärderades deltagare för gemensamt smärtar vid frågeformuläret.

Analys av deltagare med färdiga data förades, med 1267 utvärderade pojkar och 1634 flickor. Ungefärligt 5% av deltagare var hypermobile på ålder 14, och på ålder 18 nästan anmälde 45% av deltagare några smärtar vara en eller flera dagar. Gemensam hypermobility var tillhörande med ungefärligt ett ökande två-veck riskerar av måttligt strängt smärtar på knuffa, knäet, ankeln och foten. Interestingly ökande riskerar detta markerades bestämt i obese deltagare, med över ett ökande tio-veck riskerar av knä smärtar observerat i obese deltagare med hypermobility som reflekterar eventuellt rollen av mekaniskt, dela upp i faktorer.

Professorn Tobias avslutar, ”ger Vår studie det första presumtivt bevisar att tonåringar, som visar gemensam hypermobility är på ökande riskerar av musculoskeletal framkallning smärtar, som de får äldre, bestämt i knuffa, knäet, ankeln eller foten. mer Ytterligare utredning av ökande gemensamt smärtar i tonår garanteras för att bestämma, om det långsiktigt verkställer av gemensam hypermobility sätter dem på riskerar för den framkallande osteoarthritisen som är mer sistnämnd i liv.”,

Källa: Artrit & Reumatism

Advertisement