Romanen att närma sig för att skapa obegränsat numrerar av röda blodceller för människan, platelets in vitro

att Finna kunde förminska behov för bloddonationer, rusar upp forskning på terapier till festsjukdomar

En studie ledde vid den Boston Universitetar Skolar av Medicin har identifierat en roman att närma sig för att skapa ett obegränsat numrerar av blodceller och platelets för människa röda in vitro. I samarbete med den Boston Universitetar Skola av Allmän hälsa (BUSPH), och den Boston Medicinskt center (BMC), de åtskilda forskarna framkallade pluripotent stem (iPS)celler in i dessa celltyper, som erhålls typisk till och med bloddonationer. Detta som finner, kunde potentiellt förminska behovet för bloddonationer till festtålmodig som kräver blodtransfusioner och, kunde hjälpa forskare att undersöka nytt terapeutiskt uppsätta som mål till fest en variation av sjukdomar, inklusive skäracellsjukdom.

Publicerat direktanslutet i föra journal överBlod, var studien ledde vid George J. Murphy, PhD, assistentprofessor av medicinen på BUSM och co-direktören av Centrera för den Regenerative Medicinen (CReM) på den Boston Universitetar och BMC och utförde i samarbete med David Sherr, PhD, en professor i miljö- vård- på BUSM och BUSPH.

iPS-celler härledas, genom att programmera om vuxna celler in i primitiv en statlig stemcell som är kapabla av att göra åtskillnad mellan in i olika typer av celler. iPS-celler kan frambringas från mognar somatiska celler, liksom flår eller ge första erfarenh celler och att låta för utvecklingen av tålmodig-närmare detalj celler, och silkespapper, som inte bör elicit olämpliga immuna svar, danande dem som ett kraftigt bearbetar för biologisk forskning och en resurs för regenerative medicin.

I denna studie erhölls iPS-cellerna från den CReM iPS Cellen Packar Ihop. Cellerna var utsatta till tillväxt dela upp i faktorer för att lirka dem för att göra åtskillnad mellan in i röda blodceller och platelets genom att använda en patenterad teknologi. Dessa stemceller var undersökt djupgående till studien hur blodceller bildar för att främja överenskommelsen av hur detta processaa regleras i förkroppsliga.

I deras nytt att närma sig, laget tillfogade sammansättningar som modulerar banan för arylhydrocarbon (AhR)receptoren. Föregående forskning har visat denna bana för att vara involverad i befordran av cancercellutveckling via dess växelverkan med miljö- toxins. I denna studie emellertid, noterade laget en exponential- förhöjning i produktionen av funktionella röda blodceller och platelets i en kort tidsperiod som föreslår att AhR lekar en viktig roll i utveckling för det normalablodcell.

”Har Detta som finner, möjliggjort oss till betaget en ha som huvudämnehäck benämner in av att vara kompetent till jordbruksprodukter nog av dessa celler att ha ett potentiellt terapeutiskt att få effekt båda i labbet, och, besegra fodra, i tålmodig,”, sade Murphy. ”Dessutom, föreslår vårt arbete att AhR har ett mycket viktigt biologiskt att fungera i hur blodceller bildar i förkroppsliga.”,

Blodtransfusion är en oumbärlig cellterapi, och säkerheten och adequacyen av blodtillförselen är ett landskampbekymmer. I 2009 anmälde Resursen Center för MedborgareBlodData, att blod-bankrörelse institutioner samlade mer än, 17 miljon enheter av helt blod, och röda blodceller och US-sjukhus transfusing mer än 15 miljon tålmodig årligen. Givet variationen av blodtyper, finns det - även i framkallade länder - kroniska brister av blod för några grupper av tålmodig. Sporadiska brister av blod också kan uppstå i anslutning med naturliga eller konstgjorda katastrofer. Numrera av blodtransfusioner förväntas till förhöjning i folk över åldern av 60 och kunde leda till en otillräcklig blodtillförsel vid 2050.

”Tålmodig-Närmare detalj löser kunde röda blodceller och platelets som härledas från iPS-celler, som skulle, problem släkta till immunogenicity och förorening, potentiellt användas therapeutically och minskning den förutsedda bristen och behovet för bloddonationer,” ökade Murphy.

iPS-härledde celler har utmärkt potentiellt som ska ledas till en variation av nya behandlingar för givna sjukdomar att de kan vara den van vid tankeskapelsesjukdomen modellerar i ett labb. Dehärledde röda blodcellerna kunde användas av forskare som undersöker malaria, och stunder för skäracellblodbrist som dehärledde plateletsna kunde vara van vid, undersöker den kardiovaskulära sjukdomen och behandlingar för blod som klumpar ihop oordningar.

Källa: Boston UniversitetarMedicinskt center

Advertisement