Tillbringa Veckoslutet läsning: Gåtan av några innovationer som är långsamma att accepteras; myths om fetmakrisen

Varje veckareporter Ankita Rao väljer intressant läsning från runt om Rengöringsduken.

Den Nya Yorkeren: Långsamma Idéer
Varför gör spridning för några innovationer så swiftly och andra så långsamt? Betrakta de mycket olika trajectoriesna av den kirurgiska anestesin och antiseptiskt medel. … På Oktober 16, 1846, på den Massachusetts Allmänt sjukhus, administrerade Morton hans gasar till och med en inhaler i munnen av en ung man som genomgår excisionen av en tumor i hans käke. … Vid Februari, anestesi hade använts i nästan alla huvudstäder av Europa och vid Juni i mest regioner av världen. … I en arton-sixtiesna, Edinburgh kirurgJoseph Lister… den görade perfekt vägen att använda carbolic syra för att rentvå räcker, och sår och förstörelse av några bakterier, att styrkan skriver in fungeringsen, sätter in. Resultatet var slående lägre klassar av sepsis och död. Du skulle har tänkt att… hans skulle antiseptiska metod har spridning så snabbt som anestesi. Långtifrån det. … I vår era av elektroniska kommunikationer, har vi kommit att förvänta att viktiga innovationer ska spridning snabbt. Överflöd gör…, Men det finns ett lika långt listar av livsviktiga innovationer som har missat för att fånga på. Pussel är därför (Dr. Atul Gawande, 7/29).

Den Nya Republiken: Väga Förlust Är Inte Svaret: Vilken Michelle Obama Inte Får Om Fetma
Den största gåtan, när den kommer till fetma, är inte hur man förhindrar den. Det är hur till fest det. Få inte mig fel. Vi behöver att veta vad utvidgar vår girth, så att miljoner inte lider mer typen - 2 sockersjuka och hjärtsjukdom som följer. Men miljoner är obese, rätt nu, och den medicinska etableringen vet inte egentligen hur man hjälper dem. Mig som är lärd det till min bestörtning, när Jag försökte att finna ett program för en släkting som verkade för ung för magemusikband och gastric förbikopplingar. Problemet är enkelt och välkänt. Det är hårt, men inte omöjligt att förlora väga. Men det är den nästan omöjliga uppehället det av (Judith Shulevitz, 7/23).

Atlanten: Svara Till Tålmodig Vem Skrän det mest Hög
Den skulle Få människor argumenterar att knappa medicinska resurser bör enkelt gå till tålmodig och familjer som skriker det mest hög, men det nya fallet av en årig Pennsylvania flicka för tio med cystic fibrosis visar hur en sådan strategi kan fungera. Föräldrarna av Sarah Murnaghan gick till domstolen att begära att deras dotter förläggas på transplantatet listar för nya lungs.  Domstolen instämmde, och hon har nu mottagit en understödjauppsättning av lungs efter som henne, kasserade immunförsvaret den första uppsättningen. Det finns ett långt; och storied; historia av aktivisttålmodig som sparkar bakut systemet för att erhålla behandlingar förnekade initialt, till dem. … Men i en era av resningsjukvården kostar, och passagen av den Som man har råd med Omsorgen Agerar (ACA), som sökanden att härska och reglera utgifter, privilegierar av aktivist som, tålmodig behöver att reexamineds (Dr. Barron Lerner, 7/23).

Ny Forskare: Därför Är det Rika U.S.ET. I Sådan Fattigt Vård-?
Amerikaner dör mer ung och erfar mer skada och sjuka än folk i andra rika nationer, illvilja som nästan två gånger spenderar så mycket per person på sjukvård. Det var den häpnadsväckande avslutningen av ett utsläppt tidigare för ha som huvudämnerapport detta år av Rådet för U.S.-MedborgareForskning och Institutet av Medicinen. … Så plågsamt, som allt denna är, mycket har mindre uppmärksamhet varit fallen för det tydligt ifrågasätter: Varför är Förenta staterna så opasslig? Svaret, vänder är den ut, enkel och yet bedrägligt komplex: Den är nästan allt. … kan vi hoppas att bevisa av ett vård- missgynnar i Förenta staterna nu tvingar så att benämner av konversationen och även den ska politiska calculusen börjar att ändra. Därefter kanske, kan vi starta att tilltala det för att missgynna och stoppa att betala för den med våra liv (Laudan Aron, 7/15).

Boston Globe: HypothermiaDanande en Återkomst I Medicin
Den sist Dr.en Peter Franklin minns, honom låg på en bordlägga i det hjärt- catheterizationlabbet i ett Miami sjukhus, då hans bröstkorg startade att göra ond. Därefter dog han. Det medicinska laget raced för att starta Franklins hjärta om igen, då förlade en stent i en blockerad artär för att låta blod igen flöda fritt. Hans manipulerar också fungerat till räddningen hans hjärna, genom att använda en teknik som är så gammal som forntida Grekland -; hypothermia. Med nya studier som lånar vetenskaplig trovärdighet till öva, manipulerar vet nu att det som fäller ned en tålmodig förkroppsliga temperaturen -; genom att använda inklusive kyla filtar för metoder eller en avkok av kall vätska -; kan förbättra hjärnåterställning i tålmodig som är comatose efter hjärtattack (Dr. Daniela J. Lamas, 7/22).

Newet England Förar Journal över av Medicin: UppehållMismatchen
För utvecklingar har tillförselen av praktiseras läkare i Förenta staterna svängt från för litet till för stort och tillbaka igen. I 2006 alarmerat om en växande läkarebrist, rekommenderade Anslutningen av Medicinska Högskolar för Amerikanen (AAMC) att medicinsk fakultetinskrivningar ökas av 30% över det nästa årtiondet. … Men det finns en annan barriär till att skapa nog praktiseras läkare: det finns den otillräckliga uppehållet postar för att hysa alla dessa medicinska kandidater. … Marknadsför frånvaroen av vård--workforcen som planerar, en kännemärke av det frigjorda U.S.et, ekonomi, kan komma tillbaka att spöka makthavande personer, när bestämt läkarebrister blir mer påtaglig, som ACA'SENS takesna för täckningsutvidgning rymmer (John K. Iglehart, 7/25). 


http://www.kaiserhealthnews.orgDenna artikel trycktes om från kaiserhealthnews.org med tillåtelse från det Henry J. Kaiser Familj Fundamentet. Kaiser är Vård- Nyheterna, en editorially oberoende nyhetstjänst, ett program av det Kaiser FamiljFundamentet, en nonpartisan organisation för sjukvårdpolitikforskning som är unaffiliated med Kaiser Permanente.

 

Advertisement