Den Nya ömt ställe testar löften att förminska ekonomisk vård- börda av syphilisfall i Latinamerika

Markera det 25th året, meddelar UNU-BIOLAC också mäklat genombrott för att diagnostisera utbrett problem av syphilis med en ömt ställe, $1 testa

Demystifying det kemiskt bearbetar, som skapar en wines arom och den ovärderliga potentiella applikationen av den överenskommelse i winemaking, är det nya mål av forskare i Uruguay som, med Europépartners, också ordnade för en tid sedan genom av denvärdera Tannat druvan, som ”det mest sund av rött vin” jäsas från.

Under Tiden testar en ömt ställe, $1 i utveckling av forskare i Paraguay, och Uruguay lovar för att förminska den ekonomiska och vård- bördan av 3 miljon fall av syphilis i Latinamerika -- en sjukdom som behandlas och kureras klart om diagnostiserad tidig sort.

Fast seemingly olikartade, har de tvilling- genombrotten en allmänningbarnmorska: UN-Universitetar Venezuela-Baserade BIOLAC programmerar, som i 2013 markerar 25 år av framflyttning regionalt ekonomiskt, och vård- intresserar vid byggande Latinamerika för biotech vetenskapsalltigenom och det Karibiskt.

Förbindelse på UNU--BIOLACseminarier i Montevideo, samarbetade den Uruguayanska kemiprofessorn Francisco Carrau och forskare Massimo Delledonne av Italien för en tid sedan på att ordna den Tannat druvan, pressings av som, tack delvis till dess många frö, producerar den största koncentrationen av garvsyror -- enoxidant som bekämpar åldras av celler.

Wines som göras från Tannaten, är bekant som det mest sund av rött vin tack vare deras hög nivå av procyanidins, sade att vara bra för förminskande blodtryck och att fälla ned klumpa ihop för blod för cholesterol och för uppmuntran sunt.

Något att sägaProf. Carrau: ”Har en wine som göras med Tannat, två gånger garvsyrorna av Cabernet - sauvignon, Merlot eller Noir Pinot. Ordna ska druva genom låt vintners skydda en värdesakniche i världens branschen för $300 miljard wine.”,

Nu sonderar de samma forskarna en hemlighet av naturen av den potentiellt stora reklamfilmen intresserar som väl: hur smutsa, villkorar, mineraler, sunen, temperaturen, klimat, dela upp i faktorer färgar höjd och annat miljö- affekt uttryckt av gener i druvor och kemin av wines aromer och.

”Har Winemaking alltid varit en konst. I Dag är det också en vetenskap,” något att sägaProf. Carrau. ”Om vi kan bestämma till och med bioteknik dela upp i faktorer som bestämmer en wines arom och färgar, kan vi potentiellt applicera den information för att skapa för mer behaglig och värdesak produkter.”,

”Kan Sådan information också värdefullt vägleda beslut om var att plantera nya vines, som typisk jordbruksprodukter deras första frukt efter fem år och deras bäst frukt i omkring ett årtionde. Att Ha kapaciteten att förutsäga lyckat vingårdläge rymmer jättelikt värderar.”,

Tannat är ”medborgaredruvan” av Uruguay, South America denstörsta wineproducenten med 8.500 hektar (21.000 tunnland) av vingårdar. Mer än en third av de fullvuxna druvorna är Tannat, som landets häftewinesna produceras från.

Plantings av Tannat (också som är bekant i Uruguay som Harriague) har varit ökande varje år som det lands winebransch framkallar. Fast en liten spelarestillbild, Uruguay är en stjärnskott i världens winebranschen som exporterar omkring 17% av dess produktion (över 20 miljon liter som värderas på $15 miljoner i 2012; ett ungefärligt 500% hopp i värdera av exporter från 2004).

De huvudsakliga exporterna är Tannat, eller Tannat blandar, och vingårdar i Uruguay har börjat att skilja mellan ”gammala vines”, -- ättlingar från de original- klippen som kommas med över från Europa -- och nya klon som i dag produceras. De nyare vinesna ansar till jordbruksprodukter som kraftigare wines med högre alkohol jämnar men mindre acidity såväl som mer komplexa fruktkännetecken.

”Upptäcka i mer specificera denfrämja sammansättningen i den Tannat druvan kräver oss att fortsätta arbete på dess genom. Jag misstänker det i framtid, sådan information ska hjälp som variationen blir långt bättre - bekant runt om världen.”,

Genombrott 2:

En ömt ställe, syphilis $1 testar för att göra tillgänglig alltigenomLatinamerika för diagnos klart -

Syphilis har blivit, igen, ett allvarligt vård- utfärdar i Latin - amerikanländer med 3 miljon fall. Gravid kvinna för Varje år 330.000 med syphilis mottar ingen behandling resultera i 110.000 barn som är födda med medfödd syphilis, och ett liknande numrerar av missfall.

”Är Tidig sortdiagnosen nödvändig, därför att för att kurera syphilis vi behöver endast penicillin. Den är mycket billig, mycket lätt. Sulautmaningen är att erhålla omgående diagnos,” något att säga som Monica Fördärvar-n, Professorn av Biochemistry och Molekylär Biologi på Uruguay Universitetar av Republiken.

Tyvärr är hon något att säga, reklamfilmsatser för tidig sortsyphilisupptäckt för dyr att använda i ett systematiskt avskärma allra havandeskap i Latin - amerikanländer var, i några områden, det finns fem nya fall dagligen.

Proteinerna som behövs för testa, kommer från bakterien som orsakar syphilis. Och förminskande testar prissätta av kräver att producera kickvolymer av dessa proteiner, förklarar Dr. Fördärva-n.

det är var UNU-BIOLAC förutsatt att hjälp, understödjes två jagar i utvecklingen av diagnosmetoder och den recombinant proteinproduktionen och purification bearbetar.

”Var BIOLAC startpunkten. Utan dem kunde denna inte ha varit möjligheten,” något att sägaDr. Fördärva-n.

Jagar, förat i Paraguay, co-organiserades av Graciela Velazquez och Graciela Russomando av Paraguay och, från Uruguay, Dr. Marin och Mario Se-orale. Dem uppsättning ett enkelt problem-baserat mål: framkalla en sats för $1 dollar tidig sortupptäckt som skulle arbete så lätt som populära graviditetstest. Syphilisen testar skulle administreras samman med graviditetstestet i vård- centrerar och att låta för omgående pekar av omsorgadministration av penicillin till fest någon avkänd infektion.

Något att sägaDr. Fördärva-n: ”Erhållande via DNA-teknologier som används i utbildningen, jagar, har proteinerna bevisat högt känsligt och specifikt, i att avkänna syphilis. Att samlas jordbruksprodukter dem, använder vi nu BIOLAC-seminarier för att optimera de genetiska experimentella tillvägagångssätten för uttryckt och för purification.”,

”Vid det nästa året, förutser vi att ha ordnar till för att använda alltigenomLatinamerika som en diagnostik testar av samma som är kvalitets- som den tillgängligt kommersiellt i dag men åtminstone 25 tider mer billig.”,

”Ger företa sig UNU-BIOLAC utbildning och forskning på genomskärningen av vetenskap, teknologi och samhälle, använder portionen regionen modern bioteknik i samkväm, och ekonomisk utveckling,” något att säga Jose Luis Ramirez, Direktören av UNUEN-BIOLAC programmerar efter året 2000.

Programets områdena för prioritetsforskning: Klimatförändring och bioenergy, människa som är vård- och kontrollerar vektorerna av sjukdomen, industriell och jordbruks- bioteknik, konstbeskydd, immateriell rättighet och teknologiöverföring.

UNUS-BIOLACS arbete i bruket av bioteknik till syltobjekt av obetalbart kulturvärde markerades i 2009 (se http://bit.ly/14x36hO). Som påstått på tiden: Hela samlingar av museer av flera tropiska länder kompromissas av klimatförändring och brist av finansieringen.

Förläggas Högkvarter i Caracas på universitetsområdet av Institutoen de Estudios Avanzados bredvid den Simon Bolivar Universitetar, något att säga för Dr. Ramirez som en prioritet i denna sätter in, till stopp de långsamma förfaller av arkiverar av Bolivars legitimationshandlingar.

”har UNU-BIOLAC lekt ett stolt, och den viktiga rollen i många stolt prestationer över förflutnan 25 år som mer och mer exemplifieras av sådan genombrott som den genetiska ordnande i viss följd av en värdesakdruva och utvecklingen av enkosta, testar för syphilis -- en allmänning och en förödande sjuka,” något att sägaDr. Ramirez.

Något att sägaFörenta Nation Under Sekreterare - general David Malone, Rector av UNU: ”Programmerar övertygelsen som kör barkassen av denna -- den bioteknikvetenskap kan göra ett ha som huvudämnebidrag till det vård- av folket och ekonomierna av Latinamerikan och det Karibiskt -- har bevisat att riktigt i så många väg över förflutnan inkvartera århundradet. Vi ser framåtriktat till undersökande mer ytterligare nya möjligheter av stor relevans till dessa regioner i år framåt.”,

Källa: Förenta NationUniversitetar

Advertisement