GLNT integrerar teknologi för videoconferencing in i Kinesia HomeView för Parkinsons sjukdomtålmodig

Great Lakes NeuroTechnologies (GLNT) meddelade att i dag de lanserar commercialization och kliniska studier för att utvidga deras telemedicineteknologi, Kinesia HomeView™ [http://glneurotech.com/kinesia/homeview/], för individer med Parkinsons sjukdom genom att tillfoga realtidsvideoconferencing. Forskningen och utvecklingen betalas i del av en $1,2 miljon Arrangerar Gradvis Innovativt Forskninglån för Liten Affär II från MedborgareInstituten av det Vård-, MedborgareInstitutet på Vård- och Vård- Olikhetar för Minoritet. Teknologin är för närvarande under utveckling på GLNT med kliniska godkännandestudier som domestically planeras denna nedgång på Universitetar av Rochester, Universitetar av Toledo och internationellt på Sjukhus Universitario de Burgos i Spanien. Som del av utveckling, blir partner med GLNT med Vidyo, Inc. [http://vidyo.com] för att integrera deras realtidsteknologi för videoconferencing in i det Kinesia systemet.

Telemedicine är en växande sjukvård marknadsför trend för att förbättra tålmodig omsorg och accessibility. Det finns flera typer av conferencing för video för telemedicineapplikationer däribland realtids, avlägsen övervakning, och framåt teknologier för lager och. Parkinsons sjukdom (PD) är en neurodegenerative oordning som över hela världen påverkar över sex miljon folk. Individer med PD kan påverkas av jordskalv, saktad förehavanden, styvhet och gåendeabnormalities. Efter kroniskt, använd, vanligt orsakar terapier till motoriska tecken för fest ofta en biverkning som är bekant som dyskinesias, som är ofrivillig och ojämn forförehavanden. Dessa ändrar dagligen i tecken, och severities, som kan vara svåra att bedöma i ett kort kontorsbesök, kan fångas av mer fortlöpande avlägsen övervakning med tålmodiga ha på sig avkännare. I tillägg portionr ett stort av Parkinson'sens befolkning saknar för närvarande tar fram till sakkunnig omsorg, om de har rörlighet utfärdar som begränsar reser eller inte bor nära specialty centrerar. När du Anknyter tålmodig med rörelseoordningspecialister till och med webbaserade system kan förbättra accessibility. 

GLNT ger för närvarande avlägsen övervakning för Parkinsons med Kinesia HomeView™. Systemet inkluderar ha på sig tålmodig vinkar avkännare och bredbandet integrerade tableten som tålmodig använder för att följa videopp anvisningar och för att avsluta motoriska bedömningar. Alla data överförs avlägset till en eftergiven server för HIPAA, och clinicians loggar in till en website för att beskåda symptomrapporter. Tillfoga ska slut för videoconferencing kretsa på klinisk workflow, genom att låta clinicians därefter avlägset diskutera resultaten med tålmodig och erbjuda rekommendationer som kan förbättra deras livskvalitet. ”Marknadsför det kliniskt, den reglerande miljön, och ersättningen landskap för telemedicine är all evolving snabbt, och Parkinsons sjukdom placeras unikt för att gynna från telemedicine”, den påstod Joseph P. Giuffrida, PhD-, President- och Rektor Utredaren på detta program. ”Är Parkinsons en incredibly komplex sjukdom, och vi fokuseras på framkallning av avlägsen övervakning som teknologier med visualization bearbetar, som kan fjäll till behoven av tålmodig omsorg. När du Integrerar avlägsen övervakning med realtidsvideoconferencing löser båda utmaningarna av tillfångatagande exakt av symptomsvar till behandlingar och av accessibility av omsorg, som är kritiska för att förbättra livskvalitet för individer med Parkinsons. Kommersiellt placerar den ska teknologin GLNT med en färdig telemedicinelösning för både klinisk omsorg, och kliniska försök marknadsför”.  

Tack för Dr. Giuffrida MedborgareInstitutet på Vård- och Vård- Olikhetar för Minoritet för att betala Arrangera Gradvis II NIH SBIR projekterar (R44MD004049).

Källa: http://glneurotech.com/

Advertisement