FDG--PETparametern förutsäger lokalt avancerad lungcanceröverlevnad

Vid den Sara Borgare medwireNewsReporter

Kickposta-behandling koncentrationer av en radioaktiv avbilda markör är predictive av värre total- överlevnad från som inte fungerar, lokalt föreslår avancerad non-liten-cellen (NSCLC) lungcancer, presumtivt studierön.

Som publicerat i Föra Journal över av Klinisk Oncology, tålmodig vars tumors hade en högre uptake av fluorodeoxyglucose18 [F] (FDG) på scanning för tomography för positron (PET)utsläpp, efter chemoradiotherapy, var mer rimlig att ha dött på 2 år än andra tålmodig.

”Är En utmaning med samtidigt chemoradiotherapy svårigheten som förvissa sig om sjukdomstatus snart efter behandling,” något att säga studieutredarna Mitchell Machtay (det Västra Fallet Reserverar Universitetar, och Läkarundersökningen för UniversitetarSjukhusFall Centrerar-Seidman Cancer Centrerar, Cleveland, Ohio, USA) och kollegor.

De tillfogar: ”Givet värdera av HUSDJURET i andra inställningar, antog vi att den skulle är användbar som en biomarker att bedöma svar efter chemoradiotherapy.”,

Forskarna noterar, att beräknad tomography för stunder (CT) av bröstkorgen kan utföras, resultaten är ofta svårtyddet, och tålmodig kan stilla har aktivsjukdomen som CT-bildläsningen inte väljer upp efter deras behandling.

För deras försök arrangerar de forskare rekryterade tålmodina med som inte fungerar III NSCLC, och inget bevisa av arrangerar DROPPsjukdomen vid konventionellt avbilda för CT av bröstkorgen eller magen, ben eller hjärnbildläsningar. FDG-PET utfördes på inskrivningen och 2 veckor efter tålmodig hade mottagit concurrent, platina-att innehålla som var chemoradiotherapy. FDG-uptaken uttrycktes, som en standard uptake värderar (SUV) i den primära tumoren, lymfaknutpunkterna och vanligt platserna av avlägsna metastases.

Ut ur 250 skriva in sig tålmodig hade postar-chemoradiotherapy 173 med en median- ålder av 65 år både pre- och FDG--PETdata som var tillgängliga för analys. 2 år den total- överlevnaden klassar för den hela befolkningen var 42,5%.

Fördriva den mätte genomsnittliga maximala SUVEN, för behandling inte korrelerade med tålmodig överlevnad, posta-behandlingen värderar gjorde. Att Använda enspecificerad SUV av 3,5, som avbrytanden pekar för kick eller låg FDG-uptake, forskarna grundar att 47% av tålmodig med tumors med en SUV av över 3,5 fortlevde för 2 år, jämfört med 51% av tålmodig med tumors med en SUV av 3,5 eller mer stor. (Äventyra förhållandet = 1,09), Även Om denna inte var en statistiskt viktig skillnad först, var mer ytterligare multivariats- analys av den maximala SUVEN, som en fortlöpande variabel visade den, markant tillhörande med överlevnad.

Laget utförde exploratory analyser genom att använda högre SUV-ingångar (≥5 och ≥7) och grundar också att dessa värderar var markant predictive av total- överlevnad, men det inte var möjligheten som identifierar en singelavbrytande värderar från den närvarande forskningen.

”Även Om posta-behandling FDG-PET verkar för att ge information om prognostic, är det inte ännu bekant huruvida följande behandlingbeslut som baseras på denna information, kan förbättra kliniska resultat,” Machtay, och laget avslutar. mer Ytterligare forskning behövs i denna kliniska inställning, föreslår de.

Licensed from medwireNews with permission from Springer Healthcare Ltd. ©Springer Healthcare Ltd. All rights reserved. Neither of these parties endorse or recommend any commercial products, services, or equipment.

Advertisement