Forskning: Var information om realitet kommer i dåliga nyheterkonversation, kan påverkanresultat

det finns bra nyheterna, och det finns dåliga nyheter. Vilket önskar du att höra först?

Det beror på dig är huruvida giveren eller mottagaren av dåliga nyheter, och, om nyheterna-giveren önskar att mottagaren ska agera på informationen, enligt forskare på Universitetar av Kalifornien, Flodstranden.

Det har försvårat.

Det processaa av att ge eller att få dåliga nyheter är svårt för mest folk, när bestämt dengivers känselförnimmelsen som är osäker om, hur man fortsätter med konversationen psykologer Angela M. Legg och Kate Sweeny skrev i ”, Du Önskar den Bra Nyheterna eller Dåliga nyheter Först? Naturen och Följderna av Nyheterna Beställer Preferenser.”, Det pappers- visas direktanslutet i Personlighet, och SamkvämPsykologiInformationen, representanten förar journal över för Samhället av Personlighets- och SamkvämPsykologi.

”Har svårigheten av att leverera dåliga nyheter inspirerat omfattande populära massmediaartiklar som ordinerar ”bäst” övar för att ge dåliga nyheter, men dessa recept återstår i hög grad anecdotal snarlikt, än empirically baserat,”, sade Legg, som avslutade henne Ph.D. i psykologi i Oktober, och Sweeny, assistentprofessor av psykologi.

I en serie av experiment grundar psykologerna, att mottagare av dåliga nyheter önskar på ett överväldigande sätt att höra den dåliga nyheter först, stundnyheterna-givers föredrar att leverera bra nyheterna först. Om nyheterna-givers kan sätta sig i mottagaren skor, eller, om de skjuts för att betrakta hur man gör den mottagareare känselförnimmelsen bättre, då, dem kan är villiga att ge nyheterna som lika mottagare önskar dem till. Annorlunda är en mismatch nästan ofrånkomlig.

Men det är inte den hela berättelsen. De beslutsamma forskarna också som, var bra nyheterna introduceras i en konversation kan påverkan mottagarens beslut agera eller ändra hans eller henne uppförande.

Legg och Sweeny noterade att talrika websites och ledninghandböcker rekommenderar ”den dåliga nyhetersmörgås” strategin - dvs., en mönstra av goda-dåliga-godan leveransen av information. ”Föreslår Vårt rön, att den primära bidragsmottagaren av dåliga nyhetersmörgåsen är nyheterna-givers, inte nyheterna-mottagare,”, sade de. Notera, dem är osannolikt att tycka om angeläget att vänta annat skor för att tappa under den initiala bra nyheterna.”, ”Även Om mottagare kan behas för att avsluta på en kick,

Nederlagdåliga nyheter ska för att inte vara egentligen effektiv, om lusten är att ändra somebodys uppförande, liksom uppmuntran dem att få ett recept fyllt, eller gjort labbarbete, sade Legg, papperets bly- författare.

”Om du är en chef, kan en dåliga nyhetersmörgås göra folk känselförnimmelsegoda, men den kan för att inte hjälpa dem för att förbättra deras uppförande,” henne tillfogade. Dåliga nyhetersmörgåsen kan göra det mottagareare mindre defensiv, men det påtänkta meddelandet kan få borttappadt, och att lämna mottagaren förvirrad, tillfogade hon. Denna studie föreslår att skulle nyheterna-mottagare gynnar från endåliga nyheterna beställer när dåliga nyheter är användbar till dem.

”Försvåras Den så. Det är viktigt till passformen leveransen till resultatmålet,” Legg förklarade. ”Om du är en läkare som levererar en diagnos, och prognosen som är sträng, var det finns, ingenting som den tålmodig kan göra, berätta dem dåliga nyheter först och använda information om realitet för att hjälpa dem för att acceptera den. Om det finns, saker som en tålmodig kan göra, ge dem dåliga nyheterjumbon och berätta dem vad de kan göra för att få bättre.”,

Studien har viktiga implikationer för kommunikation i många områden, sade forskarna.

”Måste bjöd Doctors ge goda och vård- nyheterna till tålmodig, måste bjöd lärare ge goda och akademisk nyheterna till deltagare, och romantiska partners kan stundom ge goda och bjöd förhållandenyheterna till varje annan,” dem skrev. ”Föreslår Vårt rön, att manipulerar, lärare och partners i dessa exempel som styrkan gör ett fattigt jobb av att ge goda och dåliga nyheter, därför att de glömmer för ett ögonblick hur de önskar att höra nyheterna, när de är tålmodina, deltagarna och spousesna, respektive. detGivers försök att försena det otrevligt erfar av att ge dåliga nyheter, genom att leda med bra nyheternastundmottagare, växer angeläget veta att dåliga nyheter är ännu att komma. Denna spänning kan erodera kommunikation och resultat i fattiga resultat för både nyheterna-mottagare och nyheterna-givers.”,

Källa: Universitetar av Kalifornien - Flodstrand

Advertisement