NPS-Pharmaceuticalss Natpara får den föräldralösa drogbeteckningen för behandling av hypoparathyroidismen

NPS Pharmaceuticals, Inc. (NASDAQ: NPSP), ett globalt biopharmaceutical företag som bana väg för och levererar terapier, som omformar liven av tålmodig med sällsynta sjukdomar som meddelas i dag att Europeiska Kommissionen har beviljat föräldralös drogbeteckning till Natpara® (det recombinant människaparathyroidhormonet (rhPTH [1-84]) för behandlingen av hypoparathyroidismen. Natpara är ett bioengineered utbyte för det endogenous parathyroidhormonet (PTH) som den NPS har framkallat för behandlingen av hypoparathyroidismen, en sällsynt endocrineoordning som förkroppsliga producerar i otillräckligt jämnar av parathyroidhormonet, en rektor  som är reglerande av huvuddelens mineraliska homeostasis. Den Föräldralösa drogbeteckningen i Europeiska Unionen (EU) är fallen föra produkter som planläggs för diagnosen, förhindrandet eller behandlingen av sällsynta sjukdomar, som liv-hotar eller debilitating chronically. En sjukdom definieras som sällsynt i EG, om den påverkar inte mer än fem i 10.000 folk.

”Är Vi mycket nöjda, som Natpara har mottagit föräldralös drogstatus i EG,” sade Francois Nader, MD, president och verkställande direktör av NPS-Pharmaceuticals. ”Som ett biopharmaceutical företag för global sällsynt sjukdom, detta arrangera i rak linje med vår förpliktelse att leverera innovativa terapier som omformar liven av tålmodig runt om världen. Hypoparathyroidism tålmodig vänder mot en viktig börda av sjukdomen som ges multituden av kognitiva och emotionella tecken för läkarundersökning som, är tillhörande med denna oordning. Natpara kunde vara den första PTH-utbytesterapin till fest som denna villkorar.”,

Företaget beviljades också föräldralös drogstatus av U.S.-Maten och DrogAdministrationen (FDA) i 2007. Företaget sände dess Biologic LicensApplikation för U.S. till FDA i Oktober 2013.

KÄLLA NPS Pharmaceuticals, Inc.

Advertisement