Livsstilen ändrar, och avskärma bearbetar bevisar att förminska cancer riskerar, något att säga manipulerar

Presidenten Nixon betalade forskning för att utkämpa en kriga på cancer, en lång strid att vi är stilla slåss i dag. Fördriva jumbon som 40 år inte har kommit med oss en bot, har vi gjort något meningsfullt framsteg, i framkallning, bearbetar, och kunskap som tar en tugga ut ur vår cancer, riskerar.

Markera Varvares, M.D., direktören av den St Louis UniversitetarCancern Centrerar, föreslår att livsstilen ändrar och avskärma bearbetar som har bevisats att förminska vår cancer riskerar, och att fånga cancertidig sort kan göra ett verkligt att få effekt över spänna över av vår livstid.

”Finns Det några aspekter av vår cancer riskerar som är våra kontrollerar förutom,”, sade Varvares, som är också en SLUCare otolaryngologist. ”Men, vet vi också att det finns saker som vi kan göra, som kan markant vår minskning riskera av att få cancer.

”Manar Jag folk för att ta fördel av dessa framflyttningar. Denna information och dessa avskärma tillfällen var inte alltid tillgängliga till våra föräldrar och morföräldrar.

”Ska Sunda val och förebyggande medelrastreringar inte totalt raderingscancer, men de kan förminska vårt riskerar i ett egentligen meningsfullt långt. De erbjuder att oss riskera ska ändra jaga av framtiden, om vi tar fördel av dem.”,

Enligt AmerikanCancerSamhället ”, Mer än till hälften allra kunde cancerdödar förhindras av danande som sunda val gillar att inte röka och att bli på ett sunt väga, att äta som är högert och att hålla aktiv, och få rekommenderat avskärma testar.”,

Det Nya Årets upplösningar kan vara flyktiga förpliktelser som glömms av avsluta av Januari. Betrakta att en förpliktelse till dessa ändringar och att avskärma för livsstil bearbetar kan, över jaga av din livstid, markant för att förminska ditt riskerar av cancer I stället för kortlivade löften för danande för bättre vård-.

#1: Avsluta att Röka.
Det finns inte någon gåta, när det kommer till anslutningen mellan lungcancer och att röka. att Röka orsakar stora majoriteten av lungcancerdödar i U.S.ET. Försilvrafodrar av detta väletablerat orsaka-och-verkställer är att det gör lungcancer en av det mest som kan hindras bildar av cancer. Datan är klara: stoppa att röka, och du ska förminskar din lungcancer riskerar.

TAKEHANDLING: SLU-Cancer Centrerar erbjudanden som den fria åtta-veckan som röker cessation, klassificerar fyra tidalltigenom året. Personifierat röka cessation är konsultationer också tillgängliga. Att att lära mer om dessa möten, appell (314) 268-7015 eller e-posten [email protected] Eller besöka AmerikanCancerSamhälle sidan för information för information och resurser.

#2: Äta ett sunt bantar.
Fetma är en riskera dela upp i faktorer för många cancer, inklusive esophagus, bukspottkörtel, colorectal, och bröstcancer. Förutom att äta brunnen för att underhålla ett sunt väga, bär fruktt matnågot liknande, grönsaker, och hela korn anknytas till förminskande cancer riskerar. Begränsande röda meats och bearbetade meats kan fälla ned ditt riskerar av colorectal cancer. Många specifika matar, lika lövrika gröna grönsaker eller blåbär, har visats för att ha specifika anti-cancer handlingar.

TAKEHANDLING: Äta grönsaker, frukter, hela korn och luta meats för att underhålla ett sunt väger. Om du söker efter extra hjälp i start, besegra banan av sunt äta, besök eatright.org, websiten för Akademin av Näring och Dietlära, som finner en registreringsdietist i ditt område.

#3: Öva.
När Du Blir aktiv har många vård- gynnar, däribland att fälla ned som är ditt, riskerar av framkallande cancer. Studier visar att läkarundersökningaktivitet fäller ned riskerar av kolon och bröstcancer. Det verkar också att vara anknyter övar och förminskade between prostatan, lung, och endometrial cancer riskerar.

TAKEHANDLING: Om du skulle något liknande för att starta ett övaprogram, är här två förlägger för att börja: Erbjudanden för en St Louis Posta-Utskick berättelse råder för början en rutinmässig öva och spetsar från en terapeut för St Louis Universitetarläkarundersökning för de som önskar att sammanfoga den rinnande rotationen.

#4 Begränsar Din Alkohol.
Fördriva några studier föreslår att potentiellt vård- gynnar av dämpar alkoholförbrukning, är bevisa klar, att överdrivet alkoholintag är dåligan för ditt vård-, och, specifikt, kan bestämda typer för lönelyften av cancer riskera. För kvinnor även några drinkar som en vecka kan förhöjningbröstcancer riskera.

Även overuse av mouthwash, som innehåller alkohol, Varvares något att säga, har anknutits för att skvallra cancer.

TAKEHANDLING: Ta en realistisk look på din alkoholförbrukning och betrakta huruvida som den, spänner nedgångar inom rekommenderad: två drinkar per dagen för manar och en drink per dagen för kvinnor.

#5: Ha på sig Sunscreen och Undvik att Garva Sängar.
Så många som en i fem ska Amerikaner framkallar flår cancer under deras livstid. Sunscreen som farliga strålar för kvarter från sunen, är din bäst vad som ska undvikas, flår cancer. Hudspecialister rekommenderar att applicera varje sunscreen kopplar ihop av timmar, om du ska är utanför. Undvik att garva sängar alldeles, som bevisar föreslår att kickförekomsten av flår cancer för användare.

St Louis Universitetarforskning har även funnit anknyter mellan körning, och ökande flå cancer, med chaufförer i U.S.et som framkallar mer, flår cancer på vänster sida av deras vänder mot tack vare exponeringsstunder i bilen.

TAKEHANDLING: Ha på sig sunscreen varje dag och hoppa over den garva sängen.

#6: Avskärma.
Fast du inte kan se framåtriktat till dem, förebyggande medelrastreringserbjudandet några av medicin bäst metoder för att fånga cancer, för den blir dödligt. Koloskopin, pap-sudd och mammographyen, till exempel, är någon av den kraftigaste liv-besparingen bearbetar manipulerar har på deras förfogande.

Diskutera med din läkare som avskärma testar dig bör planlagd, såväl som när och hur ofta de bör utföras. Fråga igen på varje besök, därför att anvisningar ändrar, som nya data raffinerar constantly bäst rekommendationer. I tillägget som är ditt manipulera kan rekommendera ett olikt avskärma schema, än de allmänna anvisningarna som baseras på din personliga historia, din familjhistoria eller annan, dela upp i faktorer.

Om du är orolig om rastreringar, manipulerar samtalet till ditt. Han eller hon kan lindra bekymmer om en koloskopi, till exempel, genom att förklara mer om tillvägagångssättet.

TAKEHANDLING: Samtalet till ditt manipulerar om din familj och personliga historia och lärer testar att vilket, bör du planlagd. Läs en cancer som avskärmer framgångssaga För motivation.

#7 Vaccinerar.
HPV-vaccinet har ett klart rekord av att fälla ned cervical cancer klassar i kvinnor och nu rekommenderas för pojkar såväl som flickor, därför att den visar löfte, i att förhindra huvudet och hånglar cancer, för.

TAKEHANDLING: Ta fördel av ett vaccin som kan förhindra cancer. HPV-vaccinationen rekommenderas för flickor och pojkar på åldern 11 eller 12 år.

#8: Betrakta den Genetiska Rådgivningen.
För de med en familjhistoria av bestämda cancer kan information om våra gener erbjuda val, i att handla med vår genetiska öde.

Riskerar en kvinna, som bär BRCA-bröstcancergenen, till exempel som har hållit ögonen på familjmedlemmatrisen på en tidig sort att åldras, kan välja förebyggande medelmastectomy ganska, än extremt kickodds av framkallning av den samma sjukan. För andra cancer liksom colorectal cancer kan närvaroen av en gen signalera behovet för ökande vigilance, med mer frekventerar rastreringar för att fånga någon abnormalitytidig sort.

Genetiskt avskärma tog centrerar arrangerar i fjol, som aktrisen Angelina Jolie delade henne beslutet för att ha en förebyggande medelmastectomy som svar på henne eget genetiskt att riskera.

Den Genetiska lägerledaren på SLU-Cancer Centrerar Suzanne Mahon, något att säga som ”, I att avgöra huruvida eller, att inte ha avskärma, tålmodig bör fråga ”Är detta något som, Jag önskar egentligen att veta om jag själv. Om Jag vet I-förmiddag på den genetiska kicken, riskera av framkallande cancer, förmiddag Mig som går att göra något med denna information?”,

”Kan den Genetiska rådgivningen och att testa klargöra ditt riskerar av cancer. Om du den din under-bedömningen riskerar, kan du för att inte ha informationen som du behöver att göra bra beslut om förhindrande- och tidig sortupptäckt. Om vi bevisar, har du inte riskera, det kan vara en stor lättnad.”,

Källa: St Louis UniversitetarCancer Centrerar

Advertisement